;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Elit Vetlanda vände och vann
Match: Indianerna - Elit Vetlanda (2012-07-03)
Resultat: 42-48
Publik: 3961


Nästan exakt en månad efter den senaste hemmamatchen mot Dackarna var det dags för Indianerna att ta emot Elit Vetlanda på ICA Maxi Arena i Kumla. Stärkta av två raka bortasegrar kändes det som att Indianerna hade börjat komma igång efter den ganska svaga säsongsinledningen, och i kraft av ytterligare en seger hade man chansen att haka på toppstriden i tabellen på allvar.

Indianerna började också matchen riktigt bra. I det första heatet körde Joonas Kylmäkorpi och Antonio Lindbäck hem en fyrtvåa mot Leon Madsen och Martin Vaculik. Även de två nästföljande heaten resulterade i två fyrtvåor till Indianerna, så efter bara tre körda heat hade man kopplat greppet om matchen och tagit ledningen med sex poäng, 12-6. En lovande start av Indianerna som gladde de 3961 åskådarna som hade letat sig ut till Sannahed under tisdagskvällen.


Kylmäkorpi och Lindbäck på väg mot en fyrtvåa i heat 1

I det fjärde heatet lyckades gästerna från Vetlanda få sin första seger för kvällen sedan David Ruud och Jason Crump ordnat en fyrtvåa mot Piotr Protasiewicz och en distanserad Rune Holta. Det skulle visa sig bli början på vändningen i matchen. I kvällens femte heat såg Indianerna ut att kunna återta sin sexpoängsledning då Antonio Lindbäck pressade sig förbi Thomas H Jonasson och därmed fixade ett fyrtvåläge i heatet. Men efter bara något varv gick Vetlandas Jacob Thorssell omkull från sin sistaplats, och trots att han var snabbt uppe och faktiskt hann ta både sig själv och cykeln av banan så valde domaren att kalla heatet till omstart. Och väl i omstarten så var det istället Jonasson som kom iväg bäst. Indianernas fyrtvåa förvandlades med andra ord istället till ett oavgjort resultat.

I det sjunde och åttonde heatet körde Elit Vetlanda hem en fyrtvåa och en femetta vilket gjorde att matchen därmed hade vänt. Nu var det Vetlanda som hade tagit ledningen med siffrorna 23-25 och nu var det också gästerna som såg vassast ut och mer taggade. Även om Indianerna kom iväg hyfsat från start i många av heaten så var det gästerna som valde de snabbaste spåren ut genom första böj och gång på gång kunde runda indianförarna. Matchen fortsatte ändå att vara ganska jämn och efter en fyrtvåa av Indianerna i kvällens trettonde heat krympte man avståndet upp till Vetlanda till bara två poäng.


Elit Vetlanda körde smart och rundade Indianerna ut genom första böj.

Inför de två avslutande heaten var det gästerna som ledde med 38-40, men genom en bra avslutning av matchen hade Indianerna ändå chansen att köra hem en fjärde raka seger. Men så blev det inte. Spiken i kistan kom redan i det näst sista heatet där Vetlanda körde hem en femetta efter ett kontroversiellt första varv. Starten i heatet var väldigt jämn och det var tätt mellan förarna in i andra böj. Joonas Kylmäkorpi försökte bygga upp fart på yttern, men Jason Crump snodde Kylmäkorpis spår och körde i princip bort framhjulet för indianernas flygande finne. Incidenten hade kunnat resultera i en otäck krasch, men domaren såg dock inget ojuste i Crumps agerande och därmed var matchen körd. Det sista heatet slutade oavgjort men Elit Vetlanda vann matchen med siffrorna 42-48.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Joonas Kylmäkorpi2För få poäng för att få godkänt, men hade väldigt mycket oflyt och fick sitt sista heat helt förstört efter incidenten med Crump.
2. Antonio Lindbäck3Bästa matchen på länge för Lindbäck i Indianerna. Hade tagit ytterligare någon poäng om inte domaren blåst av det femte heatet så snabbt.
3. Niels Kristian Iversen4Ett misslyckat heat efter en dålig startkurva, men i övrigt ingenting att klaga på. Iversen fortsätter imponera.
4. Hans Andersen1Andersen gjorde sin klart sämsta insats i Indianerna. Konstiga spårval och verkade inte alls kunna bygga upp någon fart.
5. Piotr Protasiewicz3Med tanke på att han körde halvskadad efter kraschen i förra veckans GP-kval så får 7 poäng ses som okej. Hade kunnat bli ytterligare några poäng om han hade haft bättre fart iväg från start.
6. Rune Holta3Svarade för en väldigt ojämn insats. I reservheaten såg det bra ut, men annars en något tveksam insats. Blev rejält distanserad i två heat, fast poängmässigt ändå godkänd.
7. Mathias Thörnblom3Gör vad man kan förvänta sig. Kör väldigt bra, men har problem att komma iväg från start.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu