;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Två bortasegrar på lika många dagar
Match: Hammarby - Indianerna (2012-06-27)
Resultat: 43-47
Publik: 2019


Dagen efter säsongens första bortaseger (mot Vargarna) var det dags för ytterligare en bortamatch, den här gången mot Hammarby. Något oväntat valde "Bajen" att flytta matchen från Gubbängen i Stockholm till Cramo Arena i Nyköping, där vanligtvis det allsvenska laget Griparna brukar köra sina hemmamatcher. En bana som flera av båda lagens förare aldrig tidigare hade kört på. I och med den neutrala banan blev den redan ovissa drabbningen än mer svårtippad!

I samband med många bortamatcher brukar Indianerna ha svårt att hitta rätt redan från början, men den här kvällen startade man dock på allra bästa sätt. I det första heatet fick nämligen de 2019 åskådarna (nytt publikrekord i Nyköping) se Joonas Kylmäkorpi och Hans Andersen köra hem en säker femetta före Dennis Andersson och Grzegorz Walasek. Indianerna körde fortsatt bra och i det fjärde heatet drog man ifrån med ytterligare ett par poäng sedan Piotr Protasiewicz och Kenneth Bjerre ordnat en fyrtvåa mot Sebastian Aldén och Magnus Zetterström. Efter de fyra inledande heaten hade Indianerna kört till sig en sexpoängsledning med siffrorna 9-15. Därefter kom dock Hammarby in i matchen allt bättre och de fem följande heaten slutade med oavgjort resultat.


Kylmäkorpi och Andersen på väg mot en femetta!

Sett till Hammarbys lag underpresterade Grzegorz Walasek och Zetterström ganska rejält. Tillsammans körde de in en poäng under hela matchen, men Hammarbys reservduo körde desto bättre och bidrog starkt till att utjämna ställningen. I det tionde heatet körde till att börja med Hammarby in sin första fyrtvåa för kvällen sedan Sebastian Aldén lyckats besegra Kenneth Bjerre. Piotr Protasiewicz låg länge på en ganska trygg tredjeplats, men efter ett onödigt misstag kraschade han så Rory Schlein istället kunde ta hand om den sista poängen. I samband med det avslutande reservheatet efter pausvilan körde Aldén och Schlein även hem en femetta till hemmalaget, vilket gjorde att matchen helt plötsligt var oavgjord, 33-33.

Efter att ha tappat en sexpoängsledning på bara ett par heat kändes matchen åter igen väldigt oviss. Hammarbyförarna körde allt bättre medan en del av indianförarna gjorde små onödiga misstag. I det tolfte heatet kunde dock Indianerna återta ledningen igen genom en fyrtvåa signerad av Niels Kristian Iversen och Hans Andersen. I heatet därpå såg Indianerna ut att kunna dra ifrån ytterligare då Joonas Kylmäkorpi flög iväg från starten. Antonio Lindbäck var också bra med i heatet och låg trea, men i jakten på att ta sig upp på andraplatsen blev han istället omkörd vilket gjorde att heatet "bara" slutade oavgjort.


Iversen och Andersen återger Indianerna ledningen i matchen.

Med två heat kvar av matchen var ställningen 38-40 till Indianerna, så precis liksom mot Vargarna verkade den här matchen bli en rysare som inte skulle avgöras förrän i det sista heatet. Men så blev det inte. Avgörandet kom lyckligtvis redan i det näst sista heatet, där Niels Kristian Iversen och Piotr Protasiewicz körde hem en skön femetta till Indianerna. Iversen var som vanligt bäst när det gällde som mest och vann säkert, men "Pepe" hade dock lite flyt då han mer eller mindre fick andraplatsen gratis sedan Sebastian Aldéns cykel stannat i utgången av den sista kurvan på det sista varvet. Och i samband med starten fick förövrigt även Rory Schlein stopp.

Det sista heatet vann Hammarby med en fyrtvåa, men Indianerna vann ändå matchen med siffrorna 43-47. Med två segrar på lika många dagar (och tre segrar i rad totalt sett) tog Indianerna ett skutt upp i tabellen. Just nu ligger man fyra och har bara två poäng upp till tredjeplacerade Piraterna.


Ett gäng glada indianer efter två segrar på två dagar!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Joonas Kylmäkorpi4En klar uppryckning sedan matchen mot Vargarna. Ett dåligt heat, men annars riktigt bra.
2. Hans Andersen4Kör bara bättre och bättre för varje match som går. Nu börjar man känna igen Andersen!
3. Niels Kristian Iversen4Ytterligare en kanonmatch. Visserligen en sistaplats, men då var redan segern säkrad.
4. Antonio Lindbäck2Kämpar och sliter men får det inte riktigt att fungera fullt ut.
5. Piotr Protasiewicz3En okej insats, men gjorde ett onödigt misstag som hade kunnat bli kostsamt.
6. Mathias Thörnblom2Inga poäng den här gången, men samtidigt fanns det ingen förare i Hammarby som man kunde begära att han skulle kunna besegra.
7. Kenneth Bjerre3En ganska bra insats, men tredjeplatsen i det andra reservheatet sänker betyget en aning. Måste bli tuffare när han startar från yttern.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu