;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Äntligen seger!
Match: Indianerna - Valsarna (2012-05-22)
Resultat: 52-38
Publik: 4498


Efter tre raka nederlag så hade Indianerna kniven mot strupen när det var dags för hemmamatch mot Valsarna. Inför matchen låg Indianerna på en delad jumboplats i tabellen tillsammans med Hammarby, så det var viktigt att bryta trenden och ta en seger för att inte riskera att bli avhängda från slutspelskampen. Matchen inleddes inte på allra bästa sätt för Indianernas del då en tillsynes säker 3-3:a i det första heatet förvandlades till en 4-2:a för Valsarna efter att Antonio Lindbäcks cykel fått stopp och börjat brinna. Ingen rolig start för varken Indianerna, Antonio Lindbäck eller de 4498 åskådarna som hade letat sig ut till ICA Maxi Arena.

Antonio Lindbäck och hans brinnande cykel.

I kraft av att ha en av sina absolut bästa förare - Krzysztof Kasprzak - på reservplats kunde Valsarna hålla i tvåpoängsledningen i ytterligare tre heat, men sedan kom ändå den efterlängtade vändningen. I det femte heatet fick vi först bevittna en otäck krasch sedan Kasprzak fått ett oturligt kast på sin cykel i målkurvan. Han körde in i Rune Holta och båda for in i sargen med hög fart. Som åskådare kunde man bara hålla tummarna för att ingen hade skadat sig, och lyckligtvis kunde de båda förarna ta sig av banan för egen maskin även om Holta blev rejält mörbultad. I omstarten blev Kasprzak utesluten och då passade Simon Gustafsson och nyss nämnde Holta på att inkassera Indianernas första 5-1:a för kvällen. Ställningen var därmed den omvända, Indianerna hade tagit ledningen.

Tävlingen bjöd på ett flertal riktigt spännande heat med massvis av tuffa omkörningar. I det åttonde heatet visade exempelvis Piotr Protasiewicz prov på sin tuffhet när han lyckades pressa sig förbi Kasprzak på innern. "Pepe" svarade precis som vanligt för en väldigt fin insats och han hade även bra fart på maskineriet. I sitt första framträdande för aftonen var han bara tre tiondelar från att tangera Nicki Pedersens banrekord från 2004.

Piotr Protasiewicz på väg om Kasprzak.

När det var dags för pausvila hade Indianerna utökat ledningen och inför de fem avslutande heaten var ställningen 33-27. I det andra och avslutande reservheatet skulle man kanske ha kunnat stärka ledningen ytterligare, fast Kasprzak fick en perfekt resa genom första böj och kunde sedan rädda ett oavgjort resultat till Valsarna. Både Mathias Thörnblom och Simon Gustafsson jagade väldigt hårt, fast lyckades dock inte ta sig förbi den duktige polacken. I det tolfte heatet kom däremot det avgörande rycket i matchen. Väl där körde Niels Kristian Iversen och Hans Andersen in en 5-1:a till Indianerna efter att ha åkt om Valsarnas Robert Kosciecha, som hade den bästa starten. I samband med det heatet fick även Indianerna stopp på gästernas ryske talang, Artem Laguta, som dittills hade kört hem full pott.

I det trettonde heatet avgjorde Indianerna matchen definitivt genom att köra hem en fyrtvåa. Protasiewicz vann återigen ett heat efter en tuff batalj mot en av sina landsmän, men den här gången var det Krzysztof Buczkowski som han lyckades pressa sig förbi efter ett par varv. Rune Holta jagade också väldigt bra och var väldigt nära att passera Buczkowski på mållinjen, men han fick nöja sig med tredjeplatsen. I de avslutande två heaten drog Indianerna ifrån med ytterligare två poäng efter fina styrningar av Niels Kristian Iversen och matchen slutade därmed med hemmaseger 52-38. Säsongens första seger var ett faktum, så nu är det bara att hålla tummarna för att laget kan fortsätta på den inslagna vägen!

Niels Kristian Iversen i stilstudie.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Antonio Lindbäck2Hade väldigt mycket oflyt den här kvällen. Det blev bara 5 poäng, men hade han haft marginalerna med sig så hade det kunnat bli 9.
2. Rune Holta4En klar uppryckning sedan senast. Väldigt starkt att resa sig upp efter den otäcka smällen och prestera riktigt bra.
3. Piotr Protasiewicz4Körde tufft och bestämt, bjöd verkligen på underhållning i världsklass.
4. Hans Andersen3Kan egentligen betydligt bättre, men krigar på bra. Det sista framträdandet för kvällen räddar godkänt betyg.
5. Niels Kristian Iversen5Världsklass. Har nog aldrig varit bättre än vad han är nu. Tar han inte starten så åker han förbi.
6. Simon Gustafsson3Åker riktigt snabbt när han kommer iväg från start, men fick problem när han kom efter i starterna.
7. Mathias Thörnblom3Gör vad man kan förvänta sig. Kör väldigt fint och snabbt trots att han inte är så rutinerad. Får Mathias även till lite bättre starter i framtiden så kommer han att överraska många.
Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu