;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nšsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ Śr): 170:-
Ungdom (16-18 Śr): 80:-
Barn (0-15 Śr): fri entrť.
Parkering: gratis.
Lšktarplats: 40:-

Nšsta mŚnadsmŲte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nšsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna - bäst men fick nöja sig med silvret
Match: F2: Indianerna - Piraterna (2011-10-05)
Resultat: 48-42
Publik: 6821


Efter den första finalmatchen mellan Indianerna och Piraterna som avgjordes i Motala hade Indianerna en oerhört svår uppgift framför sig. För att köra hem guldet behövde man hämta in Piraternas försprång på 12 poäng, och dessutom tvingades man klara sig utan Ryan Sullivan som tyvärr blev skadad i samband med den första finalen. Hade laguppställningarna till returmatchen tagits ut efter att den första finalen hade körts så hade man kunnat köra R/R för Sullivan, men nu blev det istället den unge polacken Grzegorz Zengota som fick hoppa in som ersättare och köra sin blott andra match i Sverige för i år.

Trots de tuffa förutsättningarna startade Indianerna matchen på allra bästa sätt. 5-1 genom Joonas Kylmäkorpi och Antonio Lindbäck, och därmed var det "bara" åtta poäng upp till Piraterna. I reservheaten hade Indianerna på pappret ett jätteläge att ta in ännu fler poäng, men den blivande JVM-mästaren(?) Maciej Janowski fick dock till en kanonstart och lyckades med nöd och näppe hålla undan för en vilt jagande Bjarne Pedersen. Det första reservheatet slutade 3-3, så inför kvällens tredje heat var det fortfarande åtta poängs marginal mellan lagen totalt sett.

Indianerna behövde fortsätta knapra in poäng, men istället tappade man onödig mark efter att Piotr Protasiewicz gick omkull från en säker andraplats. I omstarten räddade visserligen Niels Kristian Iversen en andraplats bakom Greg Hancock, men Piraterna fick med sig en 4-2:a och gav sig själva en skön tiopoängsledning igen i totalställningen. Därefter kom dock Indianerna igång på allvar och tog en 4-2:a som följdes upp av två raka (och minst sagt bejublade) femettor. Helt plötsligt hade Indianerna tagit in de där 12 poängen. Indianerna ledde matchen med 24-12, och totalställningen var oavgjord. Med tanke på att mer än halva matchen återstod och att det i princip bara var Jonas Davidsson och Greg Hancock som kunde bjuda på motstånd i Piraterna så kändes det som att det kanske skulle gå vägen trots allt.

I kvällens åttonde heat ordnade Piotr Protasiewicz och Niels Kristian Iversen en fyrtvåa till Indianerna, vilket innebar att man för första gången under finalserien hade tagit den totala ledningen. Men glädjen blev tyvärr kortvarig. Genom toppningar tog Piraterna igen en del poäng och i det nionde heatet fick Simon Gustafsson dessutom ett oturligt stopp i samband med starten. När det var dags för den sedvanliga pausvilan var läget totalt sett åter igen lika. Indianerna såg vassare ut än Piraterna, men den näst intill oslagbara världsmästaren, Greg Hancock, hade dock tre heat kvar att köra på de fem avslutande heaten, så det kändes som att Indianerna skulle behöva göra ett litet ryck i det avslutande reservheatet. Ett ryck blev det också, men dessvärre åt fel håll. Daniel Davidsson stod och ryckte vid starten och precis som i den första finalen reagerade Bjarne Pedersen instinktivt på rörelsen och körde rakt in i tejpen. Med andra ord fick Simon Gustafsson klara sig ensam i omstarten, men då kom han inte alls iväg och istället kunde Piraterna ta en femetta.

Indianerna klarade aldrig att hämta in försprånget igen utan guldet hamnade i Motala med sex poängs marginal. Själva matchen slutade dock 48-42 till Indianerna, så man förblev åtminstone obesegrade på hemmaplan genom hela säsongen vilket är oerhört starkt.

Kontentan av de båda finalerna är att det inte går att vinna ett SM-guld när en av lagets absolut bästa förare blir påkörd och skadas. När lagets mest meriterade reserv kör i tejpen i båda matcherna. När publik lurar förare med röda lampor. När förare faller omkull. När förare får stopp... Det går helt enkelt inte att vinna ett SM-guld med så mycket strul och motgångar som Indianerna hade. Men nu är det bara att lägga finalerna till handlingarna, minnas resten av den näst intill perfekta säsongen och därefter blicka framåt. Indianerna har under året besegrat samtliga lag, vunnit flest matcher, kört hem flest poäng, tagit alla bonuspoäng (förutom i finalen), förlorat minst antal matcher. Listan kan göras lång, men det absolut sista jag tänker plita ner om årets elitseriesäsong är att; Indianerna är 2011 års bästa speedwaylag i den svenska elitserien!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Joonas Kylmäkorpi4Körde riktigt bra, precis som under hela säsongen!
2. Antonio Lindbäck3Inte den bästa insatsen för i år, men ändå godkänd. Kämpade och slet enormt hårt.
3. Piotr Protasiewicz4Ett klantigt fall i det första heatet, sen var han oslagbar.
4. Niels Kristian Iversen3Gjorde också bra ifrån sig, hade dock behövt komma iväg bättre i starterna.
5. Grzegorz Zengota3Körde sin första hemmamatch för året. Med tanke på föutsättningarna är det en helt klart godkänd insats, men tyvärr höll han inte Sullivans nivå vilket blev ödesdigert i slutet av matchen,
6. Simon Gustafsson2Inledde bra, men avslutade med ett stopp och en bedrövlig start.
7. Bjarne Pedersen2Inledde också bra, men avslutade som han började den första finalen, med en T/T. Inte okej i en final.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu