;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Pawlicki fällde Indianerna
Match: F1: Piraterna - Indianerna (2011-10-04)
Resultat: 51-39
Publik: 6200


Indianerna har dominerat Ärets elitseriesÀsong och vann serien lÄngt före Piraterna, som var det nÀrmast jagande laget bakom. BÄda lagen gjorde sedan bra ifrÄn sig under sina respektive semifinalmatcher och tog sig dÀrmed vidare till den avgörande finalrundan, vars första match avgjordes igÄr kvÀll i Motala. Mycket talade för en otroligt tuff batalj, men tyvÀrr blev det inte riktigt sÄ. Indianerna hade en hel del oflyt och Äkte pÄ sÀsongens största förlust. Det Àr dock en match kvar dÀr vÀldigt mycket kan hÀnda...

Redan i det första heatet kom det första bakslaget. Joonas KylmÀkorpi och Antonio LindbÀck fick till tvÄ kanonstarter och sÄg ut att kunna ge Indianerna en inledande femetta, men LindbÀck stannade plötsligt upp och fick se sig passerad av de bÄda hemmaförarna. Motorproblem eller punktering? Nej, det visade sig vara nÄgon i publiken som lös med en röd lampa sÄ helt enkelt "Anton" trodde att heatet var avblÄst. Heatet var dock aldrig stoppat, sÄ Indianerna blev mer eller mindre bestulna pÄ tvÄ poÀng. Inte den roligaste starten pÄ Ärets hittills viktigaste match.

I det andra heatet fortsatte bakslagen. Bjarne Pedersen körde in i tejpen och dÀrmed fick Simon Gustafsson klara sig ensam. Han gjorde det dock bra mot de hemmastarka piratförarna och sÄg till att Piraterna i alla fall inte vann med mer Àn 4-2. Det tredje heatet slutade oavgjort, sÄ inför kvÀllens fjÀrde heat var det alltsÄ fortfarande vÀldigt jÀmnt. Trots allt strul ledde bara Piraterna med 10-8, men nu kÀndes det som att Indianerna skulle behöva ha lite flyt för att inte riskera att tappa greppet. Men nÄgot flyt kom sannerligen inte, istÀllet kom det tyngsta bakslaget för kvÀllen. Ryan Sullivan blev nerkörd och skadades.

Till en början sÄg det fjÀrde heatet ut att bli tÀmligen odramatiskt. Det var 3-3-lÀge men efter nÄgot varv körde den hÄrt satsande Przemyslaw Pawlicki rakt in i Ryan Sullivans bakhjul sÄ bÄda gick omkull. Att de bÄda Pawlicki-bröderna kör otroligt hÄrt - och ibland Àven vÄrdslöst - Àr inte direkt nÄgon nyhet, men nu ledde det alltsÄ till en otÀck olycka. GÀrningsmannen sjÀlv kunde efter en tid resa sig upp och promenera in i depÄn, men för Sullivans del blev det istÀllet fÀrd till Linköpings Universitetssjukhus, dÀr det senare under kvÀllen konstaterades att han Ädragit sig flera brutna revben, en punkterad lunga och Àven skador pÄ nyckelbenet.

Skadan pÄ Sullivan kÀndes som droppen som fick bÀgaren att rinna över till Piraternas fördel. Hemmalaget tog start efter start och ganska snabbt hade de kört till sig en sÀker tiopoÀngsledning. I de avslutande tvÄ heaten innan paus körde dock Antonio LindbÀck som en gud och tÀnde hoppet om en vÀndning, men sÄ fort hoppet tÀndes sÄ började motgÄngarna igen. I det andra och avslutande reservheatet efter paus fick Piraterna till tvÄ kanonstarter och tog en femetta. NÀr Indianerna i heatet dÀrpÄ kontrade med tvÄ lika bra starter valde domaren dock att bryta heatet, och i omstarten blev det "bara" 3-3.

Den första finalen var helt enkelt ett riktigt bottennapp som bara Àr att förtrÀnga. Det enda positiva var att Niels Kristian Iversen och Antonio LindbÀck tog en femetta till Indianerna i det sista heatet. Den femettan Àr det enda som Àr vÀrt att ta med sig till den avgörande returen pÄ ICA Maxi Arena i Kumla. Det Àr 12 poÀng upp till Piraterna. Det blir svÄrt att vÀnda, inte minst med tanke pÄ att Sullivan Àr borta, men ingenting Àr omöjligt. Kan Indianerna starta returen bra och kanske ta ett par femettor pÄ de tvÄ inledande heaten, dÄ Àr allt vidöppet igen!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Antonio LindbÀck3En tung inledning pÄ kvÀllen, men revanscherade sig starkt pÄ slutet.
2. Joonas KylmÀkorpi2TvÄ bra heat och tre dÄliga. Lite för mycket upp och ner. För dÄliga starter.
3. Piotr Protasiewicz1Årets sĂ€msta insats i Ă„rets viktigaste match.
4. Niels Kristian Iversen4Tillsammans med LindbÀck den enda man kan ge godkÀnt. KÀmpade stenhÄrt i samtliga heat.
5. Ryan Sullivan-Blev nerkörd av Przemyslaw Pawlicki och skadades...
6. Bjarne Pedersen2KÀmpade hÄrt och var inblandad i mÄnga tuffa strider, men totalt sett blev det ÀndÄ för fÄ poÀng.
7. Simon Gustafsson2

Första heatet sÄg hyfsat ut, sen blev det sÀmre. För dÄliga starterSkribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu