;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna till final!
Match: S2: Indianerna - Hammarby (2011-09-20)
Resultat: 45-45
Publik: 4749


Efter den första semifinalen mellan Indianerna och Hammarby, dÀr Indianerna segrade med 14 poÀng, kÀndes det som att Kumlas stolthet hade ett ganska sÀkert grepp om en av de ÄtrÄvÀrda finalplatserna i Ärets slutspel. Till returmatchen pÄ ICA Maxi Arena fick man dock klara sig utan Ryan Sullivan som var upptagen med en match i Ryssland. Ersatte honom gjorde indianhövdingen sjÀlv, Henrik "Henka" Gustafsson, som faktiskt inte kört en enda match pÄ flera veckor. Inte den bÀsta uppladdningen inför en viktig slutspelsmatch, men "Henka" Àr en ganska rutinerad herre, sÄ det gick sjÀlvklart bra ÀndÄ.

Indianerna inledde kvÀllen pÄ precis samma sÀtt som man avslutade den första matchen pÄ GubbÀngen i Stockholm. Det vill sÀga genom att köra hem en överlÀgsen femetta. Antonio LindbÀck och Niels Kristian Iversen kom ivÀg bra frÄn start och gjorde sedan processen kort med Rory Schlein och Grzegorz Walasek. I kvÀllens andra heat fyllde Indianerna pÄ med en fyrtvÄa sedan Bjarne Pedersen besegrat ex-indianen Renat Gafurov. Simon Gustafsson missade starten en aning, men pressade Gafurov stenhÄrt under alla fyra varv, dock utan att komma förbi.

I det tredje heatet var det sÄ dags för "Henka" Gustafsson att köra sitt första heat för kvÀllen. "Henka" fick till en kanonstart frÄn tredjebanan och tog omgÄende kommandot om ledningen före lagkamraten Piotr Protasiewicz. Den regerande vÀrldsmÀstaren Tomasz Gollob som skulle försvara Hammarbys fÀrger fick se sig distanserad av de bÄda hemmaförarna och dÀrmed var kvÀllens andra femetta till Indianerna ett faktum!

Hammarby kontrade emellertid direkt med en femetta i det fjĂ€rde heatet sedan Renat Gafurov och Magnus Zetterström lyckats besegra Simon Gustafsson och Joonas KylmĂ€korpi. Men dĂ€refter Ă„terstĂ€llde Indianerna ordningen igen genom att köra hem tvĂ„ nya femettor. Den första signerad av danskduon Bjarne Pedersen och Niels Kristian Iversen. Den andra av "Henka" Gustafsson och Piotr Protasiewicz. Än en gĂ„ng fick "Henka" till en kanonstart (denna gĂ„ng frĂ„n yttern) och dĂ„ fanns det ingen som var i nĂ€rheten av att kunna hota! Protasiewicz tog sig ocksĂ„ förbi bĂ„da Hammarbyförarna i en och samma kurva och fullbordade dĂ€rmed sin andra femetta i matchen tillsammans med "Henka".

GÀsterna kÀmpade dock pÄ tappert och nÀr det var dags för pausvila hade Hammarby minskat Indianernas ledning till "bara" 10 poÀng. HoprÀknat med resultatet frÄn den första matchen hade dock Hammarby hela 24 poÀng att hÀmta in pÄ de fem avslutande heaten. För att sno Indianernas finalplats behövde alltsÄ gÀsterna avsluta matchen med fem raka 5-0-resultat. Ett mer eller mindre omöjligt uppdrag. I det andra och avslutande reservheatet körde Simon Gustafsson och Bjarne Pedersen hem ett oavgjort resultat och dÀrmed var finalbiljetten helt sÀkrad!

Efter att ha nÄtt den huvudsakliga mÄlsÀttningen sÄg Indianerna inte lika taggade ut lÀngre och Hammarby började ganska snabbt hÀmta in Indianernas ledning. Antonio LindbÀck var i princip den ende Indianen som sÄg ut att ha ordentlig fart efter paus och det var han som ensam sÄg till att man höll ledningen fram till det sista heatet. Men vÀl i det avslutande heatet tog Hammarby en fyrtvÄa och grejade dÀrmed ett oavgjort resultat, 45-45. Antonio LindbÀck, som hade kört hem full pott inför avslutningen, blev tyvÀrr rundad av Gollob efter ett drygt varv och nÀr han sedan försökte jaga ikapp polacken fick heatet avbrytas och frysas sedan "Henka" avslutat matchen med att vurpa frÄn en sistaplats. Sett till bÄda matcherna vann Indianerna med 97-83, sÄ nu vÀntar med andra ord tvÄ oerhört spÀnnande finaler mot serietvÄan Piraterna! Förövrigt passar vi pÄ att gratulera Hammarby som kom trea i Ärets elitserie, dessutom som nykomlingar. Starkt jobbat!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Antonio LindbÀck5Körde fantastiskt under hela kvÀllen. Matchens i sÀrklass bÀste förare.
2. Niels Kristian Iversen2Inledde vÀldigt bra men avslutningen Àr inte riktigt godkÀnd.
3. Piotr Protasiewicz2Inledde ocksÄ kvÀllen pÄ ett bra sÀtt med ett par femettor, men avslutade Àven med ett par femettor i baken.
4. Henrik Gustafsson3Med tanke pÄ förutsÀttningarna kan man inte begÀra mer Àn 6-7 poÀng. Körde riktigt bra i de tvÄ första heaten och visar att han fortfarande kan prestera i vÀrldens tuffaste liga!
5. Joonas KylmÀkorpi1Gjorde nog faktiskt sin sÀmsta match för i Är i Indianerna. Vann dock ett heat efter en magnifik omkörning.
6. Simon Gustafsson2Har börjat hitta formen igen och kÀmpar pÄ riktigt bra i alla lÀgen. PÄ grÀnsen till godkÀnt för allt slit, men starterna var för dÄliga den hÀr kvÀllen.
7. Bjarne Pedersen2Började starkt med ett par heatsegrar men dÀrefter gick det inte lika snabbt.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu