;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Ett sånt lag funkar bra i serielunken
Match: S1: Hammarby - Indianerna (2011-09-13)
Resultat: 38-52
Publik: 3210


"Ett sÄnt lag funkar bra i serielunken". SÄ kommenterade Hammarbys lagledare, Anders Fröjd, Indianernas lagbygge inför den första semifinalen mellan de bÄda lagen. FrÄgan Àr om han hÄller fast vid den Äsikten fortfarande...

Inför det första mötet pÄ GubbÀngen i Stockholm talade mycket för en vÀldigt jÀmn och spÀnnande duell mellan seriens tvÄ starkaste hemmalag. Hammarby var inför matchen obesegrade pÄ sin hemmabana och man fick ocksÄ en riktig smakstart pÄ kvÀllen dÄ en halvskadad Grzegorz Walasek och Rory Schlein kunde köra hem en klockren femetta före Niels Kristian Iversen och Ryan Sullivan. I kvÀllens andra heat kontrade dock Indianerna snabbt med en fyrtvÄa sedan Simon Gustafsson kört hem en övertygande heatvinst före hemmalagets Robert Kosciecha. Bjarne Pedersen, som hade en nattsvart afton senaste gÄngen Indianerna körde i Stockholm, fick Ätminstone med sig enpoÀngaren och dÀrmed minskade "Bajens" ledning till tvÄ pinnar.

I det tredje heatet utökade Hammarby ledningen igen genom en ny fyrtvÄa, men bara ett par heat senare hÀmtade Indianerna in dem igen efter en fyrtvÄa Ät andra hÄllet. Det svÀngde fram och tillbaka hela vÀgen fram till paus, men hemmalaget sÄg aningen vassare ut dit och Stockholmarna lyckades köra till sig en fyrapoÀngsledning inför de fem avslutande heaten. De allra flesta i publiken hade nog vÀntat sig att matchen skulle fortsÀtta att vara jÀmn in till slutet, men riktigt sÄ blev inte fallet. Indianerna hittade helt rÀtt med instÀllningarna efter paus och skruvade upp tempot ordentligt!

I det andra och avslutande reservheatet tog till att börja med Simon Gustafsson och Bjarne Pedersen en ny fyrtvĂ„a mot Robert Kosciecha och Freddy Godlund. Simon imponerade stort under kvĂ€llen och det var Ă„ter igen han som la beslag om heatsegern. Tidigare i matchen lyckades Simon Ă€ven besegra den regerande vĂ€rldsmĂ€staren Tomasz Gollob! Efter poĂ€ngövervikten i det elfte heatet lĂ„g Indianerna bara tvĂ„ poĂ€ng bakom Hammarby igen, och efter nĂ€stföljande heat var lĂ€get det omvĂ€nda. I det tolfte heatet tog Niels Kristian Iversen och Joonas KylmĂ€korpi kvĂ€llens första femetta till bortalaget och dĂ€rmed var det helt plötsligt Indianerna som hade seglat upp i en tvĂ„poĂ€ngsledning! Den sista poĂ€ngen sĂ„g ut att hamna hos Norbert Kosciuch men han hakade i luftstaketet efter ett par varv och föll otĂ€ckt. Som tur var klarade han sig frĂ„n skador, men han blev utesluten för vurpan och dĂ„ domaren valde att frysa heatet fick istĂ€llet Magnus ”Zorro” Zetterström med sig den sista poĂ€ngen.

Även i det trettonde heatet körde Indianerna till sig en femetta och den hĂ€r gĂ„ngen kom den genom Ryan Sullivan och Antonio LindbĂ€ck. Inför de tvĂ„ avslutande heaten hade Indianerna med andra ord kört till sig en sexpoĂ€ngsledning och nu var segern mycket nĂ€ra. Den absoluta spiken i kistan kom i det nĂ€st sista heatet dĂ€r Joonas KylmĂ€korpi och Piotr Protasiewicz körde hem Indianernas tredje raka femetta för kvĂ€llen. Ledningen var dĂ€rmed utökad till tio poĂ€ng och segern var sĂ€krad! Indianerna var dock inte mĂ€tta nog, för Ă€ven det avslutande heatet resulterade i en femetta till gĂ€sterna frĂ„n Kumla. Matchen som var sĂ„ jĂ€mn Ă€nda fram till paus slutade alltsĂ„ tillslut med en ganska klar Indianseger med siffrorna 38-52. Inför nĂ€sta veckas retur pĂ„ ICA Maxi Arena i Kumla ser det med andra ord ganska lovande ut för Indianerna!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Ryan Sullivan2Avslutade starkt, men den svaga inledningen med tvÄ nollor gör att det inte blir en helt godÀnd insats.
2. Niels Kristian Iversen3Inledde med en femetta i baken men kom dÀrefter igen vÀldigt starkt.
3. Joonas KylmÀkorpi4Ruskigt bra insats precis som vanligt! Körde "1000-metersspeedway" i de avslutande heaten!
4. Antonio LindbÀck4En nolla i det inledande heatet, dÀrefter full pott. Mycket bra kört av "Anton"!
5. Piotr Protasiewicz3Hade oflyt med en uteslutning, men sÄg i övrigt ganska snabb ut. En godkÀnd insats.
6. Bjarne Pedersen3Körde inte sÄ bra som man kan begÀra frÄn en reservposition, men var aldrig med och förlorade nÄgra heat vilket Àr bra.
7. Simon Gustafsson4Mycket bra kört av Simon! Visade sin verkliga klass... vÀrldsklass.


Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu