;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nšsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ Śr): 170:-
Ungdom (16-18 Śr): 80:-
Barn (0-15 Śr): fri entrť.
Parkering: gratis.
Lšktarplats: 40:-

Nšsta mŚnadsmŲte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nšsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

En match är inte avgjord förrän den är slut
Match: Lejonen - Indianerna (2011-08-23)
Resultat: 45-45
Publik: 2418


58-38, 58-38, 53-43, 57-39, 60-36, 57-39. Det är resultaten från de tre senaste säsongerna när Indianerna har kört bortamatch mot Lejonen i Gislaved. Ingen seger och varje år dessutom utslagna från slutspelen i just Gislaved. Den här säsongen har dock Indianerna fått allting att fungera perfekt och som klara seriesegrare var det meningen att man skulle bryta den bedrövliga bortastatistiken mot Lejonen. Det lyckades också Indianerna med, fast slutresultatet blev ändå inte riktigt så bra som det kunde ha blivit.

Trots att Lejonen stred för sin elitserieexistens och Indianerna inte hade något att kämpa för rent tabellmässigt var det ändå Indianerna som inledde matchen klart bäst. Efter de sju första heaten hade Indianerna kört till sig en tolvpoängsledning och ingenting såg ut att kunna stoppa de stekheta serieledarna från Kumla. Joonas Kylmäkorpi, som tillsammans med Piotr Protasiewicz avgjorde förra veckans match mot Elit Vetlanda, körde mästerligt och radade upp heatseger efter heatseger på de klart snabbaste segrartiderna. Dittills hade inte Lejonen någonting att sätta emot, men i de tre avslutande heaten innan paus lyckades hemmalaget ändå halvera avståndet till sex poäng, bland annat efter en smart toppning i det tionde heatet.

Efter pausvilan blev matchen betydligt tuffare än inledningsvis. Lejonförarna vann de flesta heaten, men Indianerna lyckades ändå rädda oavgjort resultat i såväl det elfte som i det tolfte heatet. När bara tre heat återstod av matchen ledde alltså Indianerna fortfarande med sex poäng, och kändes det inte avgjort då så kändes det definitivt så efter kvällens trettonde heat där Indianerna körde hem en fyrtvåa och ordnade en åttapoängsledning inför de sista två heaten. Joonas Kylmäkorpi svarade för en ny fenomenal insats och tog heatsegern, och längre bak lyckades även Bjarne Pedersen kämpa till sig den tredje och sista poängen.

För att säkra segern i matchen behövde Indianerna bara ta ytterligare tre poäng, så i realiteten innebar det att allt annat än två femettor i baken skulle betyda Indianernas första bortaseger i Gislaved på 2000-talet. Men nu gick helt plötsligt allt snett. I kvällens näst sista heat fick Piotr Protasiewicz stopp i startkurvan och samtidigt flög Chris Holder iväg mot en stensäker heatvinst. Ryan Sullivan kom ut som tvåa ur första böj, men han blev dock omkörd av Darcy Ward som pressade sig förbi på innern. 5-1 till Lejonen.

Inför det absolut sista heatet hade Indianerna fortfarande en fyrapoängsledning och dessutom hade man matchens bäste förare till förfogande, den obesegrade flygande finnen Joonas Kylmäkorpi. I sitt sista heat innan nomineringen hörde han dock missljud från sin motor, så Indianernas lagledarpar hade att välja mellan att låta Kylmäkorpi åka på sin reservcykel, eller satsa på att ge Ryan Sullivan en chans att revanschera sig. Man valde det andra alternativet, men det visade sig tyvärr bli fel beslut. Lejonförarna fick nämligen till två kanonstarter och Niels Kristian Iversen och Sullivan hade sedan inget att sätta emot. Lejonen körde hem en femetta, räddade oavgjort resultat i matchen (45-45) och fick därmed också med sig en livsviktig poäng i striden om att undvika nedflyttningsplatsen.

För Indianernas del blev det två poäng i och med att man även fick med sig bonuspoängen, men med tanke på att man ledde matchen fram till det sista heatet blev ändå inte resultatet helt lyckat. Fast positivt sett lyckades Indianerna åtminstone bryta förlustsviten nere i Gislaved och förhoppningsvis kan man även dra lärdom från de två sista heaten att en match inte är avgjord förrän den är slut och 46 poäng är inkörda.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Bjarne Pedersen2Första heatet var riktigt bra, men avslutningen var tyvärr inte lika bra.
2. Niels Kristian Iversen4Körde stabilt under hela kvällen och var utan tvekan en av de bästa förarna. Sista heatet var inget vidare, men förtjänar ändå en svag fyra.
3. Piotr Protasiewicz3Hade ett stopp i sitt sista heat vilket kanske kostade någon poäng, men 6+2 pinnar på tre heat får i alla fall ses som godkänt.
4. Joonas Kylmäkorpi5Bättre än så blir det inte!
5. Ryan Sullivan2Inledde med ett par bra heat, men därefter gick det utför. Måste höja sig när slutspelet drar igång!
6. Antonio Lindbäck2Gör egentligen ingen jättedålig match, men med tanke på att han är GP-förare och körde som reserv borde det blivit ett par poäng till.
7. Simon Gustafsson1Kämpar och sliter som ett djur, men får aldrig utdelning för mödan. Här gäller det att stryka ett streck över de dåliga matcherna och blicka framåt. Det kommer att lossna bara starterna blir bättre.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu