;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nšsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ Śr): 170:-
Ungdom (16-18 Śr): 80:-
Barn (0-15 Śr): fri entrť.
Parkering: gratis.
Lšktarplats: 40:-

Nšsta mŚnadsmŲte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nšsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Seriesegern säkrad!
Match: Indianerna - Elit Vetlanda (2011-08-16)
Resultat: 46-44
Publik: 5079


Tidigare i somras lyckades Indianerna med bedriften att besegra Elit Vetlanda på bortaplan med siffrorna 44-46. Sedan dess har dock de regerande svenska mästarna kommit igång allt bättre och klättrat upp från bottenträsket i tabellen till toppen. Igår kväll, när det var dags för returmöte mellan de båda lagen på ICA Maxi Arena i Kumla, hade Elit Vetlanda till och med chansen att ta sig upp på en andraplats i tabellen vid en eventuell seger. Samtidigt hade även Indianerna chansen att säkra seriesegern, så som ni förstår var det två heltaggade lag som drabbades samman i en väldigt viktig match!

De 5079 åskådarna (årets hittills bästa publiksiffra) fick se Indianerna ta ledningen redan i det första heatet sedan Ryan Sullivan och Bjarne Pedersen ordnat en 4-2:a mot Peter Karlsson och Martin Vaculik. Det såg länge ut att bli en femetta till hemmalaget, men rutinerade herr Karlsson rundade Bjarne i sista böj och tog sig förbi dansken precis innan målgång.


Sullivan och Pedersen i 5-1:ledning

I kvällens andra heat var det dags för de båda lagens reservpar att ställas mot varandra för första gången. Simon Gustafsson fick en kanonstart och vann heatet enkelt, men bakom honom var det däremot en hård kamp om andraplatsen mellan Niels Kristian Iversen och Patrick Hougaard. Iversen jagade Vetlanda-dansken febrilt, men på sista varvet blev satsningen tyvärr lite för hård och 4-2:an som var på gång till hemmalaget förbyttes istället till en 3-3:a sedan Iversen ramlat och Jacob Thorssell tagit över tredjeplatsen.

I det tredje heatet lyckades Elit Vetlanda utjämna ställningen till 9-9, men ett par heat senare kunde Indianerna återta ledningen igen efter att Iversen revanscherade sig och körde hem kvällens första 5-1:a till hemmalaget tillsammans med Bjarne Pedersen. Bjarne var förövrigt hårt ansatt av Thomas H Jonasson som attackerade väldigt hårt under hela heatet! Innan pausvilan lyckades Indianerna köra hem ytterligare en 5-1:a efter att Joonas Kylmäkorpi och Antonio Lindbäck besegrat självaste Jason Crump, men även Vetlanda lyckades bra i ett par heat och såg till att Indianerna "bara" fick med sig en fyrapoängsledning inför den andra halvan av matchen.


Iversen och Pedersen fixar första 5-1:an för kvällen!

Efter pausvilan, då publiken bland annat fått avnjuta den gamla Indianlåten "Heja alla indianer" med dragspelsmusik, körde Indianerna hem en 4-2:a i det avslutande reservheatet. Vetlandas Patrick Hougaard tog visserligen starten, men efter ett par varv kunde Iversen passera efter en snäv innerkurva. Simon Gustafsson jagade också hårt men han fick dock nöja sig med enpoängaren den här gången. Inför de fyra avslutande heaten låg Elit Vetlanda därmed under med sex poäng, men de hade inte på långa vägar gett upp matchen. I kvällens tolfte heat körde smålänningarna nämligen hem en 4-2:a, och i kvällens näst sista heat körde superstjärnorna Jason Crump och Jaroslaw Hampel till sig bortalagets första 5-1:a. Inför det absolut sista heatet var ställningen helt plötsligt lika igen 42-42!

Med tanke på bortalagets upphämtning samt Crump och Hampels femetta i det näst sista heatet kändes det som att Elit Vetlanda hade ett litet mentalt övertag mot Indianerna inför det avslutande heatet. Men Indianerna tog sig samman och när det behövdes som allra mest fick Piotr Protasiewicz till en kanonstart från innern och höll sig sedan rutinerat före en hårt jagande Hampel. Joonas Kylmäkorpi, som fick förtroendet att bli "Pepes" partner i det avgörande heatet, kom inte iväg speciellt bra i starten, men i andra kurvan vände han till och lyckades snyggt passera Crump på innern. Indianernas flygande finne gav därefter inte den trefaldige världsmästaren en chans att återta tredjeplatsen, utan heatet slutade 4-2 till hemmalaget, och därmed vann även Indianerna matchen med 46-44.


Kylmäkorpi i stilstudie

I och med att Piraterna samtidigt förlorade sin bortamatch mot Vargarna stod det även klart att Indianerna, i och med segern, hade säkrat seriesegern, så det var en minst sagt viktig 4-2:a som "Pepe" och Joonas avslutade kvällen med!


Avslutningen på film

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Ryan Sullivan3Hade inte riktigt samma fart som vid en del andra hemmamatcher, men kämpade hårt och spöade bland annat Hampel två gånger.
2. Bjarne Pedersen3En klar uppryckning sen senast. Den avslutande heatsegern var otroligt viktig!
3. Joonas Kylmäkorpi4Hade en plump i protokollet, i övrigt en helt fantastisk insats! Grymt bra!
4. Antonio Lindbäck2Kom inte iväg från start förutom i ett heat... och då blev det en 5-1:a.
5. Piotr Protasiewicz4"PePe" är jämnheten själv. Visade GP-stjärnorna bakhjulet när det behövdes som mest!
6. Simon Gustafsson2Körde bra i reservheaten, men i övrigt för seg iväg från start.
7. Niels Kristian Iversem3På gränsen till underkänt, men körde egentligen bättre än vad poängskörden visar.


Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu