;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Hammarby satte stopp för Indianerna
Match: Hammarby - Indianerna (2011-08-09)
Resultat: 47-42
Publik: 3218


Indianerna har agerat ÄngvÀlt i Ärets elitserie. Man har kört över och malt ner lag efter lag och inför bortamatchen mot tabelltrean Hammarby kom serieledande Indianerna till start med hela tio raka segrar i bagaget. LÀngre Àn sÄ blev dock inte sviten. Den jÀmnhet som tidigare funnits inom laget var som bortblÄst och det blev stryk med fem poÀng. Och dÄ ska det Àven nÀmnas att Hammarbys störste stjÀrna Tomasz Gollob inte ens kom till start pÄ grund av skada.


Hammarby fick klara sig utan Tomasz Gollob

Förr om Ären har alltid Indianerna haft det svÄrt pÄ bortaplan, men Ärets sÀsong har blivit nÄgot av ett trendbrott dÄ man inför tisdagens match hade vunnit alla bortamatcher förutom en. Mot Hammarby kom alltsÄ den andra förlusten, och en stor förklaring till nederlaget var den katastrofala inledningen pÄ matchen. I första heatet var Hammarbyduon Grzegorz Walasek och Rory Schelin snabbast ivÀg frÄn start och dÀrefter distanserade de Indianförarna enkelt. 5-1 till hemmalaget.

I kvÀllens andra heat hade Indianerna behövt kontra, men dÄ var det istÀllet Ukrainaren Andriej Karpow som flög ivÀg frÄn start och rÀddade 3-3 till hemmalaget före en hÄrt jagande Antonio LindbÀck och Simon Gustafsson. DÀrefter fortsatte motgÄngarna för Indianerna. I det tredje heatet tog Hammarby sin andra femetta efter ytterligare tvÄ kanonstarter och i det fjÀrde heatet utökades ledningen ytterligare sedan Magnus Zetterström och Karpow kört hem en 4-2:a till "Bajen".


Karpow var den ende som lyckades besegra LindbÀck

NÀr det inte kunde bli sÄ mycket vÀrre blev Bjarne Pedersen utesluten i det femte heatet för att inte ha varit startklar. Antonio LindbÀck som blev ensam indian kvar lyckades dock vinna heatet och dÀrmed inkassera bortalagets första heatseger för kvÀllen. Men sen bar det utför igen! I det sjunde heatet kom visserligen Bjarne Pedersen ivÀg hyfsat frÄn start, men i utgÄngen av första böj blev han omkörd av bÄda hemmaförarna som blÄste förbi dansken bÄde pÄ yttern och innern. Pedersen hade dÀrefter ingenting att sÀtta emot, och det hade inte heller Niels Kristian Iversen som var Àn mer akterseglad.

Efter de sju första heaten hade Hammarby tagit ledningen med hela 27-14. Att det skulle bli förlust för Indianerna kÀndes nÀra till hands, men helt plötsligt kom man tillbaka in i matchen igen. Anledningen hette Antonio LindbÀck. "Anton" körde som en kung och mellan det Ättonde och det tolfte heatet var han med och körde hem tvÄ femettor och tvÄ fyrtvÄor till gÀsterna! Indianerna sÄg ut att vara pÄ gÄng igen och inför de tre avslutande heaten ledde "Bajen" bara med en fjuttig poÀng. Men nÀr LindbÀck hade kört sina sex heat var magin slut hos Indianerna. Man förlorade de tvÄ avslutande heaten innan nomineringen med fyrtvÄor och dÀrmed hade Hammarby sÀkrat segern!


Kungen av Stockholm, LindbÀck, gjorde matchen jÀmn!

I och med att Hammarby ledde matchen med ointagliga fem poÀng gÀllde inte kvÀllens sista heat nÄgonting. Heatet slutade ÀndÄ oavgjort, men matchen vanns alltsÄ av hemmalaget med siffrorna 47-42. Tidigare i Är har Indianerna haft en imponerande jÀmnhet, men den hÀr aftonen var det tyvÀrr alldeles för fÄ förare som presterade. Mest kÀnnbart var att danskduon Iversen/Pedersen (som varje match har tagit 7-9 poÀng var) bara tog tvÄ poÀng tillsammans. Det hÄller inte för tvÄ av Danmarks absolut bÀsta speedwayförare.

Trots förlusten kunde Indianerna dryga ut serieledningen med en poÀng tack vare att man tog hand om bonuspoÀngen. Det Àr dock riktigt tuffa matcher kvar för Indianerna samtidigt som man Àven har kört en match mer Àn de flesta. SÄ det gÀller med andra ord att komma igen direkt. NÀsta veckans match mellan Indianerna och Elit Vetlanda kan bli totalt avgörande för om det blir serieseger eller inte!


Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Ryan Sullivan2Hade inte samma fart som vanligt. Inte godkÀnd den hÀr gÄngen.
2. Joonas KylmÀkorpi3Var en av fÄ Indianer som nÄdde upp till normal standard. Med tanke pÄ sitt lÄga ingÄngssnitt sÄ Àr det pÄ grÀnsen tlll en fyra.
3. Niels Kristian Iversen0Iversens sÀmsta insats i Indianerna.
4. Bjarne Pedersen0Pedersens sÀmsta insats i Indianerna.
5. Piotr Protasiewicz3"Pepe" gör vad man kan förvÀnta sig, körde stabilt och bra.
6. Antonio LindbÀck5Fick stryk i sitt första heat, sen var "Anton" kung i Stockholm! Otroligt bra!
7. Simon Gustafsson2Har vÀldigt svÄrt att komma ivÀg ordentligt frÄn start och har oflyt att hamna i de spÄr som gÄr lÄngsamast pÄ banan.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu