;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nšsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ Śr): 170:-
Ungdom (16-18 Śr): 80:-
Barn (0-15 Śr): fri entrť.
Parkering: gratis.
Lšktarplats: 40:-

Nšsta mŚnadsmŲte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nšsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Tionde raka segern
Match: Indianerna - Valsarna (2011-08-02)
Resultat: 48-42
Publik: 4745


Indianerna har kört hem seger efter seger i årets elitserie och inför hemmamatchen mot Valsarna hade man vunnit nio raka matcher. När de båda lagen möttes på Valsarnas hemmabana i Hagfors tidigare i år körde Indianerna hem sin hittills största bortaseger (34-56), så nu när dessutom Indianerna hade fördel av hemmaplan fanns det nog inte många som trodde att de suveräna serieledarna skulle kunna rubbas. Men det var nära ett tag!

Indianerna inledde matchen på bästa tänkbara sätt genom en femetta av Ryan Sullivan och Antonio Lindbäck (som fick hoppa in och ersätta Joonas Kylmäkorpi som körde in i tejpen och blev utesluten). Valsarna slog dock tillbaka direkt med en femetta till bortalaget sedan Ludvig Lindgren och Scott Nicholls flugit iväg från start. Efter ett oavgjort resultat i det tredje heatet började Indianerna ändå dra ifrån en aning genom två fyrtvåor som följdes upp av en femetta signerad av danskduon Bjarne Pedersen och Niels Kristian Iversen. Efter de inledande sex heaten hade Indiankrigarna därmed kört till sig en åttapoängsledning. Allting såg relativt säkert ut men i det tionde och avslutande heatet innan pausvilan körde gästerna hem sin andra femetta för kvällen och krympte avståndet till bara fyra poäng.


Bjarne Pedersen och Iversen på väg mot en femetta

Med tanke på Valsarnas femetta i det första reservheatet i matchen kändes det andra reservheatet väldigt ovisst, men till den stora publikens (4745) förtjusning fick Antonio Lindbäck till en bra start och flög iväg mot en ohotad seger. Bakom honom hade Scott Nicholls och Simon Gustafsson en hård strid om andraplatsen. Nicholls fick en bra utgång ur första böj och körde om Simon, men på andra varvet fick Simon upp farten, kunde pressa ut Nicholls mot sargen och sen även passera på innern. Simon höll sedan andraplatsen in i mål och ordnade Indianernas tredje femetta för kvällen!

När åttapoängsledningen var återställd behövde bara Indianerna köra in ytterligare ett par oavgjorda heat för att säkra segern, men Valsarna hade inte tänkt att ge sig den här gången heller. Istället för ett avgörande körde Valsarna hem två raka femettor och därmed var matchen utjämnad när endast två heat återstod. Mer spännande än så kunde det inte bli!

I det näst sista heatet ställdes Indianernas Ryan Sullivan och Piotr Protasiewicz mot Valsarnas Daniel Nermark och Tomasz Gapinski. Sullivan kopplade greppet om ledningen direkt efter en fin start och bakom honom gjorde Protasiewicz en fin manöver och tog sig upp på andraplatsen. I samband med omkörningen tappade dock Gapinski kontrollen på sin cykel och Daniel Nermark körde därefter rakt in i sin polske lagkamrat så båda fick känna på luftstaketet. Gapinski blev helt riktigt utesluten från omstarten, där Indianerna åter igen la beslag på första -och andraplatsen och körde hem en oerhört viktig femetta till hemmalaget. Nermark försökte trycka ut Protasiewicz i staketet i startböjen, men "Pepe" vek inte ner sig och i utgången av kurvan var det istället Nermark som gjorde bort sig och tappade all fart efter ett misstag.


Sullivan och Protasiewicz fick Valsarna på fall

I och med femettan i heat 14 hade Indianerna säkrat minst ett oavgjort resultat, men det blev tillslut seger med 48-42 sedan Piotr Protasiewicz och Ryan Sullivan även kört in en fyrtvåa i kvällens avslutande heat! Indianerna tog därmed sin tionde raka seger och den elfte totalt sett till säsongens tolv körda matcher. Men den här segern fick Indianerna verkligen kriga för, så Valsarna ska ha en eloge för sin kämpainsats!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Ryan Sullivan4Inte riktigt lika vass som senast, men körde ändå stabilt och presterade när det gällde som mest.
2. Joonas Kylmäkorpi2Inte riktigt godkänt. En T/T och en femetta i baken förstörde kvällen för vår flygande finne.
3. Bjarne Pedersen2En ganska stark tvåa, på gränsen till godkänt. Skulle dock behövt plocka någon poäng i sitt avslutande heat.
4. Niels Kristian Iversen3Inte den bästa insatsen av Iversen heller, men 7+1 poäng är ändå godkänt.
5. Piotr Protasiewicz4En plump i protokollet, i övrigt oslagbar.
6. Simon Gustafsson2För lite poäng för att vara godkänt, men med tanke på att han var tillbaka efter en otäck krasch så var det ändå ganska okej. Fick avsluta kvällen på ett fint sätt!
7. Antonio Lindbäck2Det är fortfarande lite för mycket bergochdalbana, får inte heller godkänt den här gången.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu