;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nšsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ Śr): 170:-
Ungdom (16-18 Śr): 80:-
Barn (0-15 Śr): fri entrť.
Parkering: gratis.
Lšktarplats: 40:-

Nšsta mŚnadsmŲte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nšsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Nionde raka segern efter supervändning!
Match: Piraterna - Indianerna (2011-07-26)
Resultat: 42-47
Publik: 4709


Matcherna mellan Indianerna och Piraterna brukar alltid bli väldigt speciella. Alltid mycket folk, alltid jämna och spännande matcher, och alltid något lag som får lämna arenan som bittra förlorare. Gårdagens match på Biltema Arena i Motala blev absolut inget undantag. Det var toppmöte mellan Sveriges två bästa lag och det var något som syntes!

Hemmalaget Piraterna inledde matchen bäst. De såg hungrigare ut från start och hittade snabbt rätt inställningar på sin förhållandevis korta, men likväl fina speedwayoval. I kvällens andra heat tog de exempelvis en enkel femetta före Antonio Lindbäck, som hade problem med sin cykel inledningsvis i tävlingen. Niklas Eriksson som fick hoppa in och ersätta skadade Simon Gustafsson lyckades inte heller komma före någon av hemmaförarna. Ett par heat senare tog Piraterna en fyrtvåa och i kvällens sjunde heat slog Greg Hancock och Linus Sundström till med kvällens andra femetta till hemmalaget.


Piraterna på väg mot en femetta i heat 2

Efter det sjunde heatet hade Piraterna kört till sig en stark åttapoängsledning, 25-17. Det såg hopplöst ut för Indianerna och inte ens när man toppade in Ryan Sullivan tillsammans med Piotr Protasiewicz i det åttonde heatet blev det någon bättring. "Pepe" ledde länge heatet, men i sista kurvan på sista varvet blev han passerad av Piotr Pawlicki och därmed slutade heatet bara oavgjort. I det efterföljande heatet fortsatte motgångarna för Indianerna då Joonas Kylmäkorpi körde in i tejpen, men samtidigt blev det också början till en fantastisk vändning på matchen. Antonio Lindbäck, som dittills bara tagit en poäng på sina två inledande heat, fick hoppa in som ersättare och när det behövdes som allra mest körde han och Ryan Sullivan hem kvällens första femetta till Indianerna!

Lindbäck hade äntligen hittat rätt och i kvällens sista heat före pausvilan var han med och tog ytterligare en Indianfemetta, denna gång tillsammans med Piotr Protasiewicz. Etter tio heat var ställningen därmed oavgjord igen 30-30. Indianerna hade kört ikapp Piraternas försprång och nu var det Indianerna som såg mest taggade ut. I det andra och avslutande reservheatet lyckades visserligen Piraterna återta ledningen genom en fyrtvåa, men i kvällens tolfte heat körde Joonas Kylmäkorpi och Niels Kristian Iversen till sig Indianernas tredje femetta och därmed hade Indianerna vänt på matchen och tagit ledningen med två poäng. Kylmäkorpi hade inlett tävlingen lite ojämnt, men briljerade verkligen i sitt avslutande heat tillsammans med Iversen.


Protasiewicz och Lindbäck på väg mot Indianernas andra raka femetta!

I kvällens näst sista heat uppstod en situation som de allra flesta hade starka åsikter kring. I samband med starten fick till att börja med Niels Kristian Iversen ett oturligt stopp sedan kedjan hoppat av. Samtidigt flög Greg Hancock iväg och tog ledningen tätt följd av Piotr Protasiewicz och Przemyslaw Pawlicki. "Pepe" höll rutinerat innerspåret under hela det första varvet och även i den första kurvan på det andra varvet. Den unge och minst sagt vilde Pawlicki, som låg en bit bakom Protasiewicz, såg dock en liten lucka på innern (innanför Protasiewicz) och satsade allt på ett kort. Luckan var dock alldeles för liten och istället för att bjuda på en fin omkörning fick Pawlicki res på cykeln och torpederade sidan på Protasiewicz cykel, som därefter fick stopp sedan kedjan hoppat av.

Piraternas båda förare ledde därmed heatet med 5-0, men domaren valde under heatets gång att utesluta Pawlicki för sin manöver. Heatet frystes, så Hancock tilldömdes segern, före Protasiewicz som fick tvåpoängaren. Pawlicki och Iversen fick däremot inga poäng. Heatet slutade alltså 3-2 till Piraterna och inför det allra sista heatet var ställningen 41-42 till Indianerna. Piraterna blev upprörda över domslutet och försökte skylla över hela skulden på Protasiewicz, som de menade bytte spår trots att han hela tiden höll sig på innern. Från min position såg det mer ut som ett omkörningsförsök dömt att misslyckas. Istället för att försöka köra igenom Protasiewicz borde Pawlicki ha försökt åka om på yttern som var helt ledig.


Hancock före Protasiewicz och Pawlicki

Oavsett vad man tyckte om domslutet efter den minst sagt omdiskuterade situationen blev det som tur är inte matchavgörande, för i det allra sista heatet flög Ryan Sullivan och Piotr Protasiewicz iväg från start och körde hem en överlägsen indianfemetta före en uppgiven Greg Hancock och en än mer distanserad Jonas Davidsson. Indianerna vann således matchen med 42-47 trots att man ett tag låg under med hela åtta poäng. En supervändning helt enkelt! Tilläggas bör även att om Piraterna hade fått 5-0 med sig i heat 14 hade ändå Indianerna vunnit med 44-45.


Sullivan och Protasiewicz firar segern efter den avslutande 5-1:an

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Ryan Sullivan4Stark fyra! Körde riktigt bra igen. Sullivan visade Piraterna att släkten är värst!
2. Joonas Kylmäkorpi3Inledde svagt med dåliga starter, men avslutande heatet var magnifikt!
3. Niels Kristian Iversen3Oflyt med ett stopp i början av sitt sista heat men totalt sett förtjänar även Iversen godkänt.
4. Bjarne Pedersen3En ganska stark trea. Bjarne är alltid en stabil poängplockare och tar de poäng som han ska ta. Körde stabilt och fint!
5. Piotr Protasiewicz4Tillsammans med Sullivan var "PePe" kung i Motala. Stark fyra!
6. Antonio Lindbäck3Inledde svagt, men var också högst delaktig i vändningen genom två femettor.
7. Niklas Eriksson2Kan inte riktigt få godkänt utan poäng, men Niklas hade en tuff uppgift att ersätta Simon Gustafsson. Hängde ändå med ganska hyggligt och kämpade på utan att slå av på gasen.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu