;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nšsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ Śr): 170:-
Ungdom (16-18 Śr): 80:-
Barn (0-15 Śr): fri entrť.
Parkering: gratis.
Lšktarplats: 40:-

Nšsta mŚnadsmŲte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nšsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Sjunde raka vinsten efter rysare
Match: Dackarna - Indianerna (2011-07-05)
Resultat: 44-45
Publik: 3978


Efter halva grundserien av årets elitseriesäsong låg Indianerna etta i tabellen med sju segrar av åtta möjliga. Det normalt så starka topplaget Dackarna låg däremot sist i tabellen med sex förluster och bara två segrar. Under tisdagskvällen drabbades de båda lagen samman i en match som utvecklades till en riktig rysare! Målillalaget inledde matchen på allra bästa sätt genom en femetta i det första heatet, men Indianerna lät sig inte knäckas av den motgången, för man kontrade nämligen direkt med en Indianfemetta i det första reservheatet sedan Antonio Lindbäck och Simon Gustafsson segrat före Joel Larsson.

I kvällens tredje heat tog även Indianerna ledningen i matchen sedan Niels Kristian Iversen och Bjarne Pedersen svarat för en ny femetta till gästerna från Kumla. Dackarnas GP-stjärna Fredrik Lindgren fick nöja sig med enpoängaren. Indianerna fortsatte sedan att imponera och i kvällens femte heat kom matchens tredje femetta till gästerna efter att nyss nämnde Iversen och Antonio Lindbäck lyckats överlista Hans Andersen och Joel Larsson.

Åttapoängsledningen för Indianerna innebar att Dackarna kunde börja toppa, men den första toppningen gav dock ingen vidare resultat för Smålänningarnas del, för där lyckades Joonas Kylmäkorpi vinna och rädda 3-3 efter att ha besegrat såväl Rune Holta som Lindgren. Därefter fick dock Dackarna bättre utdelning på toppningarna och efter en femetta i det åttonde heatet krymptes Indianernas försprång till bara fyra poäng. Precis som i början av matchen gav Indianerna dock svar på tal direkt och i det näst sista heatet innan paus tog Kumlalaget sin fjärde femetta för kvällen. Ryan Sullivan, som hade inlett med två nollor, var det som fick till det och vann före Joonas Kylmäkorpi som la beslag om andraplatsen före två ganska knäckta hemmaförare.

Åttapoängsledningen såg ut att kunna hålla hela vägen till pausvilan, men i det tionde heatet uppstod en svårbedömd situation där Andreas Jonsson körde på Antonio Lindbäck som därefter vurpade. Trots att Lindbäck var först in i svängen var det ändå indianföraren som blev utesluten och i den följande omstarten vann Dackarna med 5-1.

Med bara fyra poängs ledning inför det andra och avslutande reservheatet var Indianerna i stort behov av att ta en ny femetta mot Dackarnas reservduo, men nu började plötsligt allt gå Dackarnas väg. Simon Gustafsson hämnade i trubbel i första böj och kraschade tyvärr ganska illa. Han blev rejält mörbultad och blev dessutom utesluten från omstarten, men som tur var behövde han åtminstone inte lämna arenan i en ambulans. I omstarten blev därmed Lindbäck ensam indianförare, men han kom efter direkt och lyckades inte ta sig förbi Dackeduon, som efter sin femetta utjämnade ställningen till 33-33.

Efter att ha hämtat in hela Indianernas försprång kändes det som att Dackarna hade ett mentalt övertag, men som så många gånger förr i matchen svarade Indianerna blixtsnabbt med att själva ta en ny femetta. Denna gång genom Joonas Kylmäkorpi och Bjarne Pedersen. De kopplade greppet direkt i det tolfte heatet och var på väg mot en solklar femetta. Ricky Kling la sig ner och gav därmed Rune Holta en ny chans i omstarten, men även då var det Indianerna som la beslag om första- och andraplatsen. I det trettonde heatet såg därefter Indianerna ut att kunna avgöra matchen sedan Ryan Sullivan flugit iväg från start. Niels Kristian Iversen låg också bra till, men den hårt satsande Hans Andersen körde in i Iversen, som i samband med kollisionen fick stopp på cykeln. Ställningen i mål blev 3-3, men Andersen uteslöts dock retroaktivt efter målgång för sin tackling och därmed vann Indianerna heatet med 3-2.

För att säkra segern i matchen behövde Indianerna bara köra oavgjort i något av de avslutande heaten, och det lyckades man med direkt. Andreas Jonsson vann båda de avslutande heaten och körde hem maximala 18 poäng, men Indianerna tog precis de poäng som behövdes och vann med minsta möjliga marginal, 44-45! Indianerna tog därmed med sig tre nya fräscha poäng till Kumla och leder fortfarande serien. För Dackarnas del börjar det däremot bli kris för att undvika degradering.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Ryan Sullivan3Inledde riktigt svagt men avslutade mästerligt!
2. Joonas Kylmäkorpi4Åter igen en mycket stark insats av Joonas!
3. Bjarne Pedersen47+3 poäng på fyra heat, stabilt och imponerande!
4. Niels Kristian Iversen4Inledde matchen suveränt och hade förmodligen tagit ytterligare någon poäng om han inte fått stopp i näst sista heatet.
5. Piotr Protasiewicz2Får inte godkänt den här kvällen, men hans 4 poäng var minst sagt viktiga i slutänden!
6. Antonio Lindbäck3Svårbedömd insats, men får ändå godkänt, förlorade givna poäng när Jonsson körde omkull honom.
7. Simon Gustafsson3Godkänd insats även här, fick tyvärr inte chansen att ta poäng i andra reservheatet efter kraschen.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu