;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Trögstartade Indianer vände och vann
Match: Indianerna - Vargarna (2011-06-21)
Resultat: 47-43
Publik: 3433


Indianerna har inlett Ärets sÀsong pÄ ett magnifikt sÀtt och inför hemmamatchen pÄ ICA Maxi Arena mot Vargarna frÄn Norrköping hade Kumlalaget vunnit sex av sju körda matcher. De flesta hemmamatcherna har dessutom slutat med ganska stora segersiffror, sÄ det fanns all anledning att tro pÄ seger Àven den hÀr kvÀllen. Vargarna har dock ett riktigt starkt lag, framför allt pÄ de ordinarie platserna, och det var ocksÄ gÀsterna som startade matchen bÀst. Redan i det första heatet smÀllde Nicki Pedersen och Lee Richardson till med en klockren 5-1:a före Bjarne Pedersen och Antonio LindbÀck, som gjorde bort sig i startkurvan och lÀt Vargarna glida förbi pÄ innern.

Indianerna som alltsÄ hamnade i underlÀge redan frÄn start hÀmtade dock ikapp underlÀget ganska snabbt genom att inkassera 4-2:or i sÄvÀl det andra heatet som i det tredje. Joonas KylmÀkorpi och Piotr Protasiewicz sÄg riktigt vassa ut i sina första framtrÀdanden för kvÀllen och det var ocksÄ de som skulle fÄ en avgörande roll framÄt avslutningen pÄ matchen. I det fjÀrde och femte heatet sÄg det pÄ pappret ut som att Indianerna skulle kunna rycka till sig en ledning i kraft av bÀttre reservförare, men Vargarna körde tufft och smart och lyckades rÀdda oavgjort i bÄda heaten. I det fjÀrde heatet sÄg exempelvis Kim Nilsson till att stÀnga Simon Gustafsson i startkurvan, och nÀr sedan alla Äkte ungefÀr lika snabbt kunde tyvÀrr inte Simon fÄ med sig nÄgon poÀng. Som tur var kom i alla fall Ryan Sullivan ivÀg bra och tog heatsegern före de jagande Vargarna. I heatet dÀrpÄ snuvade Àven Woffinden Indianförarna pÄ poÀngöverlÀge sen han rundat indianparet ut ur första böj.


Joonas KylmÀkorpi körde riktigt, riktigt bra!

Sett till inledningen pÄ matchen sÄg det för ovanlighetens skull mer ut som att det var gÀsterna som körde pÄ hemmaplan Àn tvÀrt om. Vargarna var snabbast ivÀg frÄn mÄnga av starterna och de hittade ocksÄ, gÄng pÄ gÄng, rÀtt spÄr genom startkurvan. I kvÀllens sjÀtte heat fick Nicki Pedersen och Lee Richardson med sig en ny 5-1:a till Vargarna, och i heatet dÀrpÄ fick Àven gÀsterna med sig en 4-2:a sedan den gamle ex-indianen Adrian Miedzinski segrat före Bjarne Pedersen och Woffinden. Antonio LindbÀck slutade förövrigt sist i det heatet och han hade en minst sagt tung afton. För första (och förhoppningsvis Àven sista) gÄngen i Är blev det inte en enda inkörd poÀng av GP-stjÀrnan.

Efter de Ätta inledande heaten hade Vargarna kört till sig en sexpoÀngsledning, en ganska tung uppförsbacke för Indianerna med mindre Àn halva matchen kvar. Men nÀr det behövdes som mest slog Piotr Protasiewicz och Niels Kristian Iversen till med en hÀrlig 5-1:a, som vÀckte sÄvÀl publiken som hela Indianlaget! Innan paus tog Indianerna Àven en 4-2:a, sÄ inför det andra reservheatet var stÀllningen 30-30. Efter den sedvanliga pausvilan lyckades Indianerna för första gÄngen ta ledningen i matchen sedan Simon Gustafsson och Joonas KylmÀkorpi bÀrgat Indianernas andra 5-1:a för kvÀllen. Simon fick Àntligen till en kanonstart frÄn innern, och sen var det ingen som kunde hota. KylmÀkorpi tog sig förbi Kim Nilsson pÄ första varvet och grejade sen en stabil andraplats.


Protasiewicz och Iversen pÄ vÀg mot en 5-1:a!

Nu var det helt plötsligt Indianerna som hade tagit ledningen med fyra poĂ€ng och dĂ€rmed behövde man bara köra oavgjort i ytterligare fyra heat för att vinna matchen. Och det var ocksĂ„ precis vad som hĂ€nde. Även de avslutande heaten blev vĂ€ldigt tuffa, men Indianerna lyckades försvara ledningen tills det stod klart att man hade slagit tillbaka Vargarna med 47-43. Stor matchhjĂ€lte i Indianerna blev Joonas KylmĂ€korpi som tog 13+2 poĂ€ng frĂ„n sin reservposition. Han fick hoppa in och ersĂ€tta LindbĂ€ck i matchens nĂ€st sista heat och ordnade dĂ€r en heatseger före Vargarnas polackduo Miedzinski och Krzysztof Kasprzak. Sen fĂ„r man inte heller glömma Piotr Protasiewicz som vann det sista heatet i matchen före Nicki Pedersen och nyss nĂ€mnde Miedzinski. "Pepe" tog 10+1 poĂ€ng, I övrigt körde Ă€ven danskduon Bjarne Pedersen och Iversen bra, och Simon fick som tidigare nĂ€mnt ocksĂ„ till det i sitt avslutande heat. Lagmaskinen Indianerna fortsĂ€tter med andra ord att vinna!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Antonio LindbÀck0Hade ingen fart över huvud taget, seg ivÀg frÄn start. En match att förtrÀnga.
2. Bjarne Pedersen3Bjarne fortsĂ€tter att köra riktigt stabilt. Ännu en bra insats och en stark trea!
3. Piotr Protasiewicz4Åter igen en mycket bra insats av "PePe", skön vinst i det avslutande heatet.
4. Niels Kristian Iversen3En stabil och bra insats av Iversen. Tog mycket viktiga poÀng och fÄr liksom Bjarne en stark trea,
5. Ryan Sullivan3Inledde matchen strÄlande men avslutade sÀmre, möjligen pÄ grund av nÄgon slags maskinproblem. FÄr ÀndÄ godkÀnt.
6. Simon Gustafsson3KÀmpade och slet i inledningen utan att fÄ nÄgon utdelning. Den fina heatsegern i heat 11 rÀddar i alla fall godkÀnt betyg.
7. Joonas KylmÀkorpi5Visserligen inte full pott, men Joonas förtjÀnar verkligen en femma nu! Har lÀgst ingÄngssnitt av alla i laget, men kör som en vÀrldsmÀstare... vilket han i och för sig Àr pÄ lÄngbana.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu