;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nšsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ Śr): 170:-
Ungdom (16-18 Śr): 80:-
Barn (0-15 Śr): fri entrť.
Parkering: gratis.
Lšktarplats: 40:-

Nšsta mŚnadsmŲte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nšsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Knockoutseger mot Hammarby
Match: Indianerna - Hammarby (2011-05-31)
Resultat: 55-35
Publik: 3646


Efter de fyra inledande matcherna på årets elitseriesäsong låg Indianerna på en delad förstaplats i tabellen tillsammans med Lejonen. Vid en eventuell seger hemma på ICA Maxi Arena mot Hammarby från Stockholm hade man chansen att ta klivet upp som ensamma serieledare, men på pappret talade mycket för en jämn och hård batalj med tanke på att bland annat den regerande världsmästaren Tomasz Gollob numer kör i just Hammarby. Någon jämn batalj blev det dock inte, faktum är att matchen mer eller mindre var avgjord redan efter de fyra inledande heaten!

Kvällen inleddes med en tyst minut för att hedra den nyss bortgångne ex-indianen Matej Ferjan. Indianerna såg riktigt laddade ut och ville säkerligen vinna matchen för att hylla Ferjan, och självklart även för att glädja de 3 646 åskådarna som hade samlats kring ovalen (säsongens hittills bästa publiksiffra)! I kvällens första heat ställdes Antonio Lindbäck och Joonas Kylmäkorpi mot de båda ex-indianerna Magnus "Zorro" Zetterström och Rory Schlein. Joonas fick till en perfekt start, la sig på yttern och flög iväg mot en ohotad seger på kvällens i särklass snabbaste segrartid (64,7). Bakom honom gjorde även Antonio en perfekt startkurva och smet förbi Hammarby-duon på innern. Sen var det klasskillnad i heatet, Indianförarna tog en femetta långt före gästerna.

En tyst minut för Matej Ferjan

I det andra heatet mönstrade Indianerna Simon Gustafsson och Ryan Sullivan, som båda två har haft det tungt under inledningen av årets elitseriesäsong. Den här kvällen blev det dock ändring på den saken, för även de inledde på allra bästa sätt genom att inkassera en kassaskåpssäker femetta före Hammarbys Simon Stead och Alexander Edberg. Efter de inledande två heaten hade alltså Indianerna tagit ledningen med 10-2, och redan då kände man sig ganska nöjd som indiansupporter, men nöjdare skulle man komma att bli!

√Ąven i det tredje heatet blev det en Indianfemetta, denna g√•ng genom Niels Kristian Iversen och Bjarne Pedersen. Att Iversen kraschade i England i f√∂rra veckan och skadade ena axeln syntes det ingenting av alls. Han la sig direkt p√• yttern och sen var det ingen som var i n√§rheten att kunna hota. De tre raka femettorna f√∂ljdes √§ven upp med en fyrtv√•a i Indianfav√∂r sedan Ryan Sullivan segrat f√∂re Tomasz Gollob och Piotr Protasiewicz. Efter bara fyra heat ledde Indianerna s√•ledes med 19-5, och d√• k√§ndes matchen mer eller mindre avgjord.

Sullivan på väg att runda Gollob

Men bara för att siffrorna rann iväg bjöds publiken ändå på en riktigt bra speedwaymatch med många väldigt tighta heat och tuffa omkörningar. I det femte heatet hade exempelvis Simon Gustafsson och Grzegorz Walasek en ruskigt hård kamp som tillslut Walasek gick segrande ur och lyckades bärga Hammarbys första oavgjorda heatresultat för aftonen. Walasek och Robert Kosciecha var förövrigt de klart starkaste förarna hos Hammarby och de var också de enda förarna som lyckades ge bortalaget poängövervikt i ett par heat.

Indianerna var det utan tvekan bästa laget för kvällen och fram tills att matchen var avslutad fortsatte man att långsamt dra ifrån. I det elfte heatet tog exempelvis Simon Gustafsson och Sullivan en ny femetta mot Hammarbys båda reserver, och i samband med den femettan stod det klart att Indianerna hade vunnit "reservmatchen" med hela 18-2 (blev även 19-2 om man räknar med kvällens allra sista heat).

Simon och Sullivan på väg mot en femetta

Det fjortonde och näst sista heatet blev också ett riktigt fint heat där Antonio Lindbäck stängde Tomasz Gollob på yttern i förstakurvan och besegrade världsmästaren oväntat enkelt. Bakom honom jagade också Piotr Protasiewicz riktigt hårt och lyckades köra om Kosciecha, upp på en tredjeplats. "Pepe" körde även snabbare än Gollob, men tyvärr hann han dock inte passera sin polske ärkerival, som förövrigt måste ha varit en stor besvikelse i Hammarby-lägret med endast fyra inkörda poäng på sina fem heat.

Matchen slutade tillslut 55-35 till Indianerna och samtidigt förlorade Lejonen sin bortamatch i Västervik med stora siffror. Så just nu är Indianerna alltså ensamma serieledare med 8 pinnar. Det ser lovande ut, minst sagt!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Antonio Lindbäck4En näst intill felfri insats igen. Blev nästan omkullkörd av Walasek i ett heat, i örvigt full pott.
2. Joonas Kylmäkorpi3Joonas åker fort som vanligt, hade säkerligen blivit ytterligare några poäng i sitt sista heat om inte domaren kallat heatet till omstart.
3. Bjarne Pedersen3Såg inte så snabb ut i början, men åkte ändå stabilt och rutinerat. I sitt sista heat visade han även att farten finns när den behövs.
4. Niels Kristian Iversen3En stark trea, mycket bra kört igen!
5. Piotr Protasiewicz3En bra insats av "Pepe", men lite minus får han efter att ha stängt Sullivan i ett av heaten.
6. Ryan Sullivan4√Ąntligen fick Sullivan till det. Inte full pott, men verkligen ett steg i r√§tt riktning inf√∂r forts√§ttningen!
7. Simon Gustafsson4Nu har Simon hittat formen och rätt med sin utrustning. Körde riktigt bra, underbart att se!

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu