;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nšsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ Śr): 170:-
Ungdom (16-18 Śr): 80:-
Barn (0-15 Śr): fri entrť.
Parkering: gratis.
Lšktarplats: 40:-

Nšsta mŚnadsmŲte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nšsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Konungens återkomst
Match: Indianerna - Piraterna (2011-05-17)
Resultat: 47-43
Publik: 2077


2008 var året då Henrik "Henka" Gustafsson körde sin sista säsong för Indianerna innan han begav sig på en resa uppåt i landet och körde en säsong i Rospiggarna och en säsong i Valsarna. Till i år har "Henka" kommit hem igen och i samband med matchen mot Piraterna hemma på ICA Maxi Arena så blev det äntligen dags för comebacken i den rätta västen. Från början var det inte ens tänkt att han skulle ha kört, men då Ryan Sullivan oturligt insjuknade innan match fick "Henka" den chans han väntat på. Och han tog den.

Innan matchen kom igång hade man otur med en del regnande, men som tur var upphörde regnandet efter en stund och matchen kunde komma igång. På grund av vätan blev dock starterna viktigare än normalt och framför allt i början av matchen var det inte speciellt enkelt att göra några omkörningar. I det första heatet var det Joonas Kylmäkorpi som hoppade iväg bäst och ordnade Indianernas första heatseger. Klubbkamraten Niels Kristian Iversen kom däremot inte iväg lika bra och efter att ha blivit rejält nerskitad bakom de övriga förarna lyckades han inte ta någon poäng.

Kylmäkorpi på väg mot heatseger

I kvällens andra heat var det så dags för "Henkas" första heat. Han kom inte iväg helt perfekt, men rutinerad som han är la han sig på yttern och rundade Piratduon Linus Sundström och Jesper B Monberg, sen var ingen i närheten av att hota "Henka" som vann övertygande. För sonen Simons del gick det dessvärre inte lika bra. Han startade från yttern men bommade starten och sedan fanns det inte mycket att göra.

Efter ytterligare ett oavgjort heat var det dags för "Henka" igen och den här gången blev det en andraplats bakom Piraternas Jonas Davidsson. "Henka" jagade hårt men lyckades inte riktigt ta sig förbi och på sista varvet var sikten mer eller mindre obefintlig på grund av all lera som sprutade upp. Men som "Henka" sa efteråt; "känner man spruten så vet man att man är kvar på banan, och då är det bara att gasa". Som tur var lyckades Bjarne Pedersen knipa enpoängaren bakom de båda och därmed var ställningen 12-12 efter de fyra inledande heaten.

"Henka" Gustafsson i vild jakt efter Jonas Davidsson

I det femte heatet kom äntligen den första poängövervikten för Indianerna sedan Joonas Kylmäkorpi och Simon Gustafsson bärgat en fyrtvåa. Heatet var dock väldigt nära att sluta oavgjort än en gång, för precis innan mål skar Kylmäkorpis motor vilket gjorde att den jagande Jesper B Monberg kom farligt nära vid målgången. Stärkta av att ha tagit ledningen lyckades Indianerna utöka försprånget ytterligare och när det var paus var ställningen 33-27 till hemmalaget.

Tyvärr började regnet åter falla över arenan vilket gjorde att hemmafördelen försvann mer och mer, men i det andra och avslutande reservheatet blev det en ny fyrtvåa för Indianerna sedan "Henka" Gustafsson tagit en ny heatseger. Jesper B Monberg la beslag på andraplatsen, men Simon Gustafsson kämpade sig till enpoängaren, vilket alltså gjorde att ledningen ökade till 8 poäng. I heat 12 och 13 kontrade dock Piraterna rejält genom att ta en fyrtvåa och en femetta, så inför kvällens två avslutande heat skiljde det bara två poäng mellan lagen. Men i det nästa sista heatet kom äntligen avgörandet. Niels Kristian Iversen och Bjarne Pedersen tog en femetta och gav Indianerna en ointaglig sexpoängsledning inför det avslutande heatet, som förövrigt resulterade i en fyrtvåa till Piraterna.

Iversen var med och tog den matchavgörande femettan i heat 14

Indianerna vann således matchen med fyra poäng, 47-43, och trots de svåra banförhållandena blev det alltså en riktigt bra comeback för "Henka".

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Niels Kristian Iversen3Hade ett par plumpar i protokollet men körde ändå bra och var med att ta den matchavgörande femettan i heat 14.
2. Joonas Kylmäkorpi4Fortsätter att imponera även som ordinarie i laget. Efter att ena motorn skar blev det inte riktigt samma fart, men ändå värt en svag fyra.
3. Piotr Protasiewicz3"PePe" kom inte iväg speciellt bra i startena men kämpade åtminstone så hårt han kunde. Har fått två starka treor tidigare, så som kompensation får han en svag trea den här gången.
4. Antonio Lindbäck4Hade en tung afton i Västervik, men nu gick Antonio att känna igen! Körde riktigt bra och aggressivt, var bäst i Indianerna.
5. Bjarne Pedersen3En svag trea för Bjarne. Hade ingen helt perfekt afton men tog trots allt 5+2 viktiga poäng, och den viktiga femettan med Iversen i heat 14.
6. Henrik Gustafsson4Mycket bra comeback, minst sagt. Körde tufft och bestämt. En solklar fyra.
7. Simon Gustafsson2Simon hade åter igen svårt att komma iväg från start, men han slet som ett djur och fick med sig tre minst sagt leriga poäng.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu