;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Ett fyramannalag räcker inte för att vinna
Match: Bajen Speedway - Indianerna (2007-08-07)
Resultat: 56-40
Publik: 2383


Den svenska elitserien Ă€r vĂ€rldens kanske tuffaste speedwayliga och som bekant bestĂ„r varje seriematch av tvĂ„ lag med 7+1 förare vardera. NĂ€r en av dessa förare inte lyckas Ă€r det inte speciellt enkelt att vinna. NĂ€r tre av dessa förare inte lyckas, ja dĂ„ Ă€r det i princip omöjligt, i alla fall för Indianerna anno 2007. Just en sĂ„dan ”genomklappning” var precis vad som intrĂ€ffade i Ă„rets bortamatch mot stockholmslaget Hammarby.

Hammarby tog redan i det första heatet kommandot om ledningen i matchen dĂ„ Tomasz Gapinski och Scott Nicholls svarade för kvĂ€llens första femetta. Indianerna vek dock inte ner sig för det lilla missödet, för redan i det andra heatet svarade far & son Gustafsson med kvĂ€llens första – och enda – indianfemetta, detta efter tvĂ„ bra starter och mycket fin parĂ„kning. SĂ„ledes var stĂ€llningen 6-6 efter de tvĂ„ inledande heaten.


"Henka" och Simon Gustafsson pÄ vÀg mot en femetta i heat tvÄ!

I det tredje heatet kontrade Äter Hammarby. Den forne juniorvÀrldsmÀstaren Jesper B Jensen vann heatet enkelt före lagkamraten Martin Smolinski och de tvÄ indianförarna Laukkanen/Okoniewski. Femettan som hemmalaget med andra ord körde in gav dem en fyrapoÀngsledning, och den ledningen tappade de sedan aldrig, Àven fast matchen stod och vÀgde i nÄgra heat dÀrefter. I det fjÀrde heatet lyckades exempelvis Piotr Protasiewicz överraskande enkelt besegra den nuvarande VM-ledaren Nicki Pedersen och bakom honom rÀddade Simon Gustafsson tredjeplatsen. DÀrmed var Indianerna efter fyra körda heat bara tvÄ poÀng bakom hemmalaget, och efter de tvÄ följande heaten, som bÄda slutade 3-3, sÄ var stÀllningen 19-17.


Piotr Protasiewicz kör ifrÄn Nicki Pedersen!

I det sjunde heatet tog dock det roliga slut, för dĂ€r körde Hammarby Ă„ter in en femetta och Ă€n en gĂ„ng var det paret Laukkanen/Okoniewski som tvingades att se sig besegrade. ÄndĂ„ ska man veta att Laukkanen vann starten, men sedermera blev omkörd av bĂ„de Nicholls och Gapinski. Ledningen vĂ€xte dĂ€rmed till sex poĂ€ng.

Det efterföljande Ă„ttonde heatet slutade 3-3 efter att Protasiewicz och Martin Smolinski haft en fantastiskt fin och hĂ„rd kamp om ledningen i samtliga fyra varv. ”PePe” tog starten och ledde i princip hela heatet, hĂ„rt uppvaktad av den unge tysken, men pĂ„ det sista varvet lyckades tysken passera indianstjĂ€rnan. Men ”PePe” gav sig dock inte, i sista kurvan pĂ„ det sista varvet gick han lĂ„ngt ut och fick med sig sĂ„ pass mycket fart att han flög förbi Smolinski pĂ„ yttern och pĂ„ mĂ„llinjen lyckades rĂ€dda det oavgjorda resultatet. Efter en följande fyrtvĂ„a i hemmafavör och ett oavgjort heat var stĂ€llningen 34-26 nĂ€r det var dags för paus.


Smolinski före "Pepe" pÄ sista varvet... innan "Pepe" passerar!

Efter pausvilan tog Hammarby ganska snabbt död pĂ„ matchen. I det elfte heatet utökade de till att börja med ledningen till tio poĂ€ng efter att Freddie Eriksson och Kim Nilsson kört in en fyrtvĂ„a mot ”Henka” och Simon. De tvĂ„ följande heaten slutade oavgjort efter tvĂ„ lyckade toppningar, men samtidigt som exempelvis Protasiewicz Ă„ter lyckades besegra Nicki Pedersen var lagkamraten Ferjan efter redan i starten. Det fjortonde heatet slutade med en ny Hammarby-femetta och sĂ„ledes hade de sĂ€krat segern, stĂ€llningen var 49-35 inför de tvĂ„ avslutande nomineringsheaten!

Det första nomineringsheatet slutade 3-3 efter ett nĂ„got underligt hĂ€ndelseförlopp. Martin Smolinski vann heatet enkelt, men bakom honom hade ”Henka” och Simon Gustafsson en hĂ„rd kamp med Jesper B Jensen. Jensen gjorde ett misstag i andra kurvan pĂ„ första varvet och tappade bĂ„da indianförarna framför sig. Redan i nĂ€sta kurva tog han sig Ă„ter förbi, men detta genom att köra med bĂ„da hjulen innanför banmarkeringen. DĂ€rmed blev han under heatets gĂ„ng utesluten och trots att han ganska klart störde de bĂ„da indianförarna sĂ„ fick heatet fullföljas. Jensen tog förövrigt andraplatsen in i mĂ„l, sĂ„ den visuella femettan blev alltsĂ„ en 3-3:a. Det avslutande sextonde heatet slutade sedan med en fyrtvĂ„a till Hammarby och sĂ„ledes stod det klart att Indianerna hade slagits tillbaka med 56-40.


Jesper B Jensen passerar "Henka" och Simon innanför banmarkeringen.

Det största problemet för Indianerna var – precis som vanligt i Ă„r – att inte samtliga sju förare kom upp i sin normala nivĂ„. Den hĂ€r gĂ„ngen tog Zetterström, Okoniewski och Laukkanen tillsammans 5+1 poĂ€ng. I övrigt tog resterande indianförare minst 5+1 poĂ€ng vardera. Kontentan frĂ„n matchen Ă€r sĂ„ledes att man inte kan vinna en match med bara fyra förare, i alla fall inte pĂ„ bortaplan mot serietrean Hammarby!

Vi tackar Hammarby för en god match och önskar lycka till under fortsÀttningen av sÀsongen.

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Magnus Zetterström1Bedrövlig insats.
2. Matej Ferjan3GodkÀnd, men absolut inte mer. I sista heatet blev han uttrÀngd i planket av "Pepe"
3. Rafal Okoniewski1Ingen lyckade comeback!
4. Kaj Laukkanen2KÀmpar och sliter, men det Àr inte bra att bli omkörd nÀr startena sitter pefekt.
5. Piotr Protasiewicz4Gör utan tvekan en av sina bÀsta insatser för Äret, starkt att besegra Nicki Pedersen tvÄ gÄnger!
6. Henrik Gustafsson3"Henka" gör ett bra jobb, men har dessvÀrre lite svÄrt att besegra de ordinarie motstÄndarna.
7. Simon Gustafsson3Åter igen en fin insats av Simon!
8. Ludvig Lindgren-Åkte ej

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu