;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna skämde ut sig i Norrköping
Match: Vargarna - Indianerna (2010-06-16)
Resultat: 55-41
Publik: 1802


Efter storsegern mot Västervik hemma i Kumla där man även lyckades ta en så gott som omöjlig bonuspoäng var allting frid och fröjd i indianlägret. I princip alla körde bra, det fanns inga skador i laget och mycket talade för att den positiva känslan skulle hålla i sig. Dagen efter är inte allting lika muntert längre, för den sedan tidigare inställda bortamatchen mot Vargarna slutade nämligen i en förvånansvärt stor förlust.

Sett till de bägge laguppställningarna mönstrade Indianerna ett lag som i nio av tio fall ska besegra Vargarna, och hade det blivit seger hade man även tagit ett kliv upp i tabellen, men framför allt ett jättekliv närmare att säkra en slutspelsplats. Men någon Indianseger blev det aldrig, och det var inte ens i närheten.

Indianerna startade matchen på ett katastrofalt sätt och förlorade de första sex heaten med fem stycken femettor(!!!) och en fyrtvåa. Efter bara sex heat hade därmed Vargarna tagit en ledning med 29-7, så med andra ord hade Indianerna redan där tappat åttapoängsledningen till bonuspoängen. Förarna startade på tok för dåligt och som grädde på moset blev Piotr Protasiewicz dessutom utesluten i kvällens tredje heat för att inte ha varit startklar. Ett minst sagt tveksamt domslut med tanke på att "PePe" faktiskt var startklar och dessutom gjorde en ganska bra start och låg tvåa in i första böj när domaren valde att bryta heatet.


I det här heatet blev "PePe" utesluten för att inte ha varit startberedd...

Efter den minst sagt usla inledningen på kvällen ryckte Indianerna upp sig rejält och på de fyra sista heaten innan paus körde man hem 16-8 mot Vargarna. Under dessa heat körde nyss nämnde Protasiewicz ihop en femetta med Magnus Zetterström och en fyrtvåa tillsammans med Bjarne Pedersen. Bjarne började förövrigt tävlingen med två femettor i baken, men efter fyrtvåan tillsammans med "Pepe" blev det mycket bättre fart på den välmeriterade dansken. I heat tio tog han exempelvis en femetta tillsammans med Grzegorz Walasek.

Efter ett oavgjort resultat i det andra reservheatet, där Simon Gustafsson lyckades segra efter en kanonstart, körde Indianerna hem ytterligare en femetta i det tolfte heatet. Åter igen var det Protasiewicz som vann och Pedersen la beslag om andraplatsen. Ställningen var då 41-31 och helt plötsligt var Indianerna bara två poäng från den åtråvärda bonuspoängen! När man som indiansupporter började få tillbaka hoppet en aning om att det trots allt kanske skulle kunna bli poäng kom så det andra "raset" i matchen. Såväl det trettonde som det fjortonde heatet slutade nämligen med femettor i Vargfavör. Inför de två avslutande heaten var ställningen 51-33 till hemmalaget och därmed var möjligheterna till seger och bonuspoäng tillintetgjorda.


Simon Gustafsson vann det 11:e heatet!

Kvällens näst sista heat slutade med ett oavgjort heat där Bjarne Pedersen vann, men där Grzegorz Walasek slutade sist efter att ha gjort ett misstag, glidit ut för långt och tappat tredjeplatsen till Krzysztof Kasprzak. Det sista heatet slutade sedan med en indianfemetta signerad av Protasiewicz och Magnus Zetterström. 55-41 blev slutresultatet och med facit i hand var Indianerna, trots den katastrofala starten, bara tre poäng från att få en omkörning om bonuspoängen.

Lärdomen av allt detta är att det inte håller att hamna i ett stort underläge redan i matchens inledning. Om Indianerna hade lyckats vara lika taggade från det allra första heatet som man lyckades vara i många heat under matchens andra hälft så hade man förmodligen kunnat rädda bonuspoängen, kanske även segern. Trots förlusten innehar Indianerna fortfarande den sista slutspelsplatsen, men härnäst väntar två oerhört svåra dubbelmöten mot Elit Vetlanda och Dackarna!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Niels Kristian Iversen1Hade ingen lyckad afton. Var helt enkelt på tok för långsam i starterna.
2. Bjarne Pedersen3Inledde riktigt dåligt, men avslutade å andra sidan riktigt starkt och visade att han är på väg att hitta formen!
3. Piotr Protasiewicz4Efter sin konstiga uteslutning var "PePe" utan tvekan en av kvällens bästa förare sett till båda lagen.
4. Magnus Zetterström2En stark tvåa på "Zorro". Tog ganska många poäng, men var tyvärr för ojämn i starterna och tappade tre femettor mot sig.
5. Grzegorz Walasek2Walasek var alldeles för ojämn ikväll. En svag tvåa.
6. Simon Gustafsson2Simon har fortsatt svårt att få till starterna och då är det svårt att ta poäng på Kråkvilan. Gjorde dock ett fint resultat i heat 11!
7. Renat Gafurov0När inte ens Gafurov kämpar i fyra varv, då är det något som inte är rätt. Tyvärr Gafurovs sämsta insats hittills i Indianerna.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu