;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna skämde ut sig i Norrköping
Match: Vargarna - Indianerna (2010-06-16)
Resultat: 55-41
Publik: 1802


Efter storsegern mot VÀstervik hemma i Kumla dÀr man Àven lyckades ta en sÄ gott som omöjlig bonuspoÀng var allting frid och fröjd i indianlÀgret. I princip alla körde bra, det fanns inga skador i laget och mycket talade för att den positiva kÀnslan skulle hÄlla i sig. Dagen efter Àr inte allting lika muntert lÀngre, för den sedan tidigare instÀllda bortamatchen mot Vargarna slutade nÀmligen i en förvÄnansvÀrt stor förlust.

Sett till de bÀgge laguppstÀllningarna mönstrade Indianerna ett lag som i nio av tio fall ska besegra Vargarna, och hade det blivit seger hade man Àven tagit ett kliv upp i tabellen, men framför allt ett jÀttekliv nÀrmare att sÀkra en slutspelsplats. Men nÄgon Indianseger blev det aldrig, och det var inte ens i nÀrheten.

Indianerna startade matchen pÄ ett katastrofalt sÀtt och förlorade de första sex heaten med fem stycken femettor(!!!) och en fyrtvÄa. Efter bara sex heat hade dÀrmed Vargarna tagit en ledning med 29-7, sÄ med andra ord hade Indianerna redan dÀr tappat ÄttapoÀngsledningen till bonuspoÀngen. Förarna startade pÄ tok för dÄligt och som grÀdde pÄ moset blev Piotr Protasiewicz dessutom utesluten i kvÀllens tredje heat för att inte ha varit startklar. Ett minst sagt tveksamt domslut med tanke pÄ att "PePe" faktiskt var startklar och dessutom gjorde en ganska bra start och lÄg tvÄa in i första böj nÀr domaren valde att bryta heatet.


I det hÀr heatet blev "PePe" utesluten för att inte ha varit startberedd...

Efter den minst sagt usla inledningen pÄ kvÀllen ryckte Indianerna upp sig rejÀlt och pÄ de fyra sista heaten innan paus körde man hem 16-8 mot Vargarna. Under dessa heat körde nyss nÀmnde Protasiewicz ihop en femetta med Magnus Zetterström och en fyrtvÄa tillsammans med Bjarne Pedersen. Bjarne började förövrigt tÀvlingen med tvÄ femettor i baken, men efter fyrtvÄan tillsammans med "Pepe" blev det mycket bÀttre fart pÄ den vÀlmeriterade dansken. I heat tio tog han exempelvis en femetta tillsammans med Grzegorz Walasek.

Efter ett oavgjort resultat i det andra reservheatet, dĂ€r Simon Gustafsson lyckades segra efter en kanonstart, körde Indianerna hem ytterligare en femetta i det tolfte heatet. Åter igen var det Protasiewicz som vann och Pedersen la beslag om andraplatsen. StĂ€llningen var dĂ„ 41-31 och helt plötsligt var Indianerna bara tvĂ„ poĂ€ng frĂ„n den Ă„trĂ„vĂ€rda bonuspoĂ€ngen! NĂ€r man som indiansupporter började fĂ„ tillbaka hoppet en aning om att det trots allt kanske skulle kunna bli poĂ€ng kom sĂ„ det andra "raset" i matchen. SĂ„vĂ€l det trettonde som det fjortonde heatet slutade nĂ€mligen med femettor i Vargfavör. Inför de tvĂ„ avslutande heaten var stĂ€llningen 51-33 till hemmalaget och dĂ€rmed var möjligheterna till seger och bonuspoĂ€ng tillintetgjorda.


Simon Gustafsson vann det 11:e heatet!

KvÀllens nÀst sista heat slutade med ett oavgjort heat dÀr Bjarne Pedersen vann, men dÀr Grzegorz Walasek slutade sist efter att ha gjort ett misstag, glidit ut för lÄngt och tappat tredjeplatsen till Krzysztof Kasprzak. Det sista heatet slutade sedan med en indianfemetta signerad av Protasiewicz och Magnus Zetterström. 55-41 blev slutresultatet och med facit i hand var Indianerna, trots den katastrofala starten, bara tre poÀng frÄn att fÄ en omkörning om bonuspoÀngen.

LÀrdomen av allt detta Àr att det inte hÄller att hamna i ett stort underlÀge redan i matchens inledning. Om Indianerna hade lyckats vara lika taggade frÄn det allra första heatet som man lyckades vara i mÄnga heat under matchens andra hÀlft sÄ hade man förmodligen kunnat rÀdda bonuspoÀngen, kanske Àven segern. Trots förlusten innehar Indianerna fortfarande den sista slutspelsplatsen, men hÀrnÀst vÀntar tvÄ oerhört svÄra dubbelmöten mot Elit Vetlanda och Dackarna!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Niels Kristian Iversen1Hade ingen lyckad afton. Var helt enkelt pÄ tok för lÄngsam i starterna.
2. Bjarne Pedersen3Inledde riktigt dÄligt, men avslutade Ä andra sidan riktigt starkt och visade att han Àr pÄ vÀg att hitta formen!
3. Piotr Protasiewicz4Efter sin konstiga uteslutning var "PePe" utan tvekan en av kvÀllens bÀsta förare sett till bÄda lagen.
4. Magnus Zetterström2En stark tvÄa pÄ "Zorro". Tog ganska mÄnga poÀng, men var tyvÀrr för ojÀmn i starterna och tappade tre femettor mot sig.
5. Grzegorz Walasek2Walasek var alldeles för ojÀmn ikvÀll. En svag tvÄa.
6. Simon Gustafsson2Simon har fortsatt svÄrt att fÄ till starterna och dÄ Àr det svÄrt att ta poÀng pÄ KrÄkvilan. Gjorde dock ett fint resultat i heat 11!
7. Renat Gafurov0NÀr inte ens Gafurov kÀmpar i fyra varv, dÄ Àr det nÄgot som inte Àr rÀtt. TyvÀrr Gafurovs sÀmsta insats hittills i Indianerna.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu