;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Måstematch 2 = seger
Match: Valsarna - Indianerna (2010-08-17)
Resultat: 36-60
Publik: 2584


Efter en relativt tung säsong för Indianernas del var man inför de fyra avslutande matcherna fyra poäng bakom Vargarna i kampen om den sista slutspelsplatsen. Efter förra veckans hemmamatch mot Valsarna knaprade man dock in två poäng och inför returmatchen mellan de båda lagen i Hagfors hade Indianerna en möjlighet att gå förbi Vargarna, upp på den sista slutspelplatsen. En förlust skulle däremot göra slutspelschanserna minimala.

Precis som när de båda lagen drabbades samman senast stod med andra ord väldigt mycket på spel för Indianerna, och precis liksom senast var det något som också syntes på förarnas agerande, både på och utanför banan. I kvällens första heat fick Niels Kristian Iversen till en kanonstart och vann heatet enkelt före Valsarnas Sebastian Ulamek. Bjarne Pedersen kämpade också hårt och lyckades försvara tredjeplatsen före Grigory Laguta.

I heatet därpå fyllde Indianerna på med ytterligare en 4-2:a, den här gången var det Renat Gafurov som gick segrande ur striden och Simon Gustafsson la beslag på tredjeplatsen. Till en början såg Indianparet att kunna gå mot en femetta, men Robin Törnqvist i Valsarna hade bra fart på cykeln och rundade Simon ut ur första böj. Efter ytterligare något varv lyckades Törnqvist även passera Gafurov, men indianernas ryske kämpe svarade på sista varvet och körde om Valsföraren på innern.

I det tredje heatet var det tänkt att Piotr Protasiewicz skulle köra tillsammans med Grzegorz Walasek, men på grund av en skada som "PePe" ådrog sig i en polsk ligamatch under söndagen fick han stå över matchen. Istället fick Indianerna lov att köra riders replacement för honom, vilket innebar att de övriga förarna i laget fick dela på hans heat. Indianernas lagledarduo valde då att kasta in Iversen tillsammans med Walasek, och det visade sig vara ett smart drag. Walasek gjorde nämligen en mycket fin förstasväng och tog en säker heatseger. Bakom honom blev Tomasz Gapinski tvåa och Iversen lyckades efter en fin manöver ta sig förbi Roman Povazhny och ta hand om tredjeplatsen. Ännu en 4-2:a till Indianerna och därmed en ledning med sex poäng.

Efter smakstarten på matchen så gällde det för Indianernas del att inte börja slappna av. Det gjorde man sannerligen inte. I de tre följande heaten körde Indianerna nämligen in tre raka femettor, man utökade ledningen till 18 poäng (9-27) och därmed hade man skaffat sig en skön säkerhetsmarginal ner till hemmalaget.

Valsarna ryckte emellertid upp sig en aning under matchens andra halva. I heat sju tog exempelvis Laguta och Ulamek en femetta, men Indianerna hade hela tiden full kontroll på läget och tillät aldrig Valsarna att komma in i matchen på riktigt. Samtliga indianer körde stabilt kvällen igenom och när alla kvällens heat var genomförda stod det klart att Indianerna hade gått segrande ur striden med hela 36-60. Säsongens första bortaseger blev med andra ord inte någon jämn historia. Samtidigt som Indianerna vann körde förövrigt Vargarna bortamatch mot Vetlanda. Vargarna förlorade den matchen stort, så tack vare detta tog sig Indianerna upp på den sista slutspelsplatsen. Nu återstår det två matcher mot Rospiggarna, segrar i dessa matcher och slutspelet är ett faktum!

Avslutningsvis vill vi tacka Valsarna för två trevliga möten. Vi önskar all lycka i de avslutande matcherna mot Vargarna och hoppas att allting rörande ekonomin löser sig!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Bjarne Pedersen5Bjarne körde tufft kvällen igenom och visade att han verkligen vill föra Indianerna till slutspelet!
2. Niels Kristian Iversen3Iversen visade prov på många fina insatser trots att han är halvskadad.
3. Piotr Protasiewicz-R/R
4. Grzegorz Walasek4En svag fyra. Körde stabilt, gjorde en riktigt fin omkörning, men hade också ett par mindre lyckade heat.
5. Magnus Zetterström4Körde stabilt under hela kvällen, riktigt bra jobbat!
6. Renat Gafurov4Mer eller mindre perfekt kväll för den ryske fightern, tappade bara en poäng mot Valsförarna.
7. Simon Gustafsson4Återigen en fin insats av Simon, visar att han även kan åka fort på bortaplan!
8. Marcus Johansson-Fick bara köra ett heat.


Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu