;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Måstematch 3 = seger
Match: Rospiggarna - Indianerna (2010-08-24)
Resultat: 43-53
Publik: 1096


Inför bortamatchen mot Rospiggarna kom Indianerna till start fyllda av självförtroende efter de båda segrarna mot Valsarna. Tabellmässigt hade man kämpat sig upp på den sjätte och sista slutspelsplatsen, så kunde man bara inkassera en andra raka bortaseger skulle man ta ett jättekliv framåt mot att även säkra slutspelsplatsen. Sett till förutsättningarna såg också allting bra ut för Indianernas del. Piotr Protasiewicz var tillbaka i laget efter sin skada och dessutom hade tyvärr Rospiggarnas duktige polack, Wieslaw Jagus, tvingats lämna återbud på grund av sjukdom.

Innan matchen började hade arrangörerna otur med vädrets makter. Det kom en rejäl regnskur, men funktionärerna jobbade på bra och fick banan i körbart skick så matchen trots allt gick att genomföra. Precis som i bortamatchen mot Valsarna fick Indianerna även den här gången en smakstart. I kvällens första heat körde Magnus "Zorro" Zetterström och Simon Gustafsson in en solklar femetta efter två bra starter. Extra kul för Simon som fick inleda sin första elitseriematch som ordinarie förare med ett mycket fint resultat!

I och med att Simon Gustafsson hade fått ta klivet upp som ordinarie fick samtidigt Niels Kristian Iversen hoppa in i den ovana rollen som reserv, och precis liksom Simon fick även han en bra start på sin nya position. Iversen och Renat Gafurov flög nämligen iväg från start och därefter kunde ingen av Rospiggeförarna stoppa Indianduon från att inkassera den andra raka femettan. Efter ett oavgjort heat tre, där Piotr Protasiewicz segrade, kunde Indianerna i det fjärde heatet utöka ledningen ytterligare då Niels Kristian Iversen och Bjarne Pedersen bärgade en fyrtvåa. Återigen var det Iversen som kom först i mål.

Efter de fyra inledande heaten hade Indianerna kört till sig en ledning på hela tio poäng, 7-17. Mycket talade då för att det skulle bli en relativt enkel seger för Indianerna, men efter en längre sladdpaus, där man försökte förbättra banan som var något spårig, så kom hemmalaget in i matchen på ett hel annat sätt än tidigare. Rospiggarna var snabbare iväg från start, körde fortare och började även att knapra in på Indianernas ledning. När tio heat var körda hade marginalen mellan lagen minskat till bara fyra poäng, så en spännande avslutning var att vänta!

När pausvilan var över var det väldigt viktigt för Indianerna att komma in i matchen igen och en liten vändning kom också i det elfte heatet där Indianernas reservpar lyckades köra hem en fyrtvåa. Iversen gjorde en riktigt fin förstakurva, smet förbi Krzysztof Buczkowski på yttern och vann heatet tämligen enkelt. Bakom båda dessa hade Anton Rosén och Renat Gafurov en jättekamp om den sista poängen. Rosén ledde länge, men gjorde ett misstag som Gafurov utnyttjade direkt och åkte förbi. Tack vare segern i heatet tog Indianerna ledningen med sex poäng och i de följande tre heaten lyckades man rädda oavgjorda resultat, trots att ingen Indianförare lyckades vinna.

Inför de två avslutande nomineringsheaten var ställningen 39-45 till Indianernas fördel, så med andra ord behövde man totalt sett ta ytterligare fyra poäng för att säkra segern i matchen. Dessa fyra poäng grejades redan i det näst sista heatet då Bjarne Pedersen vann före Mads Korneliusen, N-K Iversen och Kauko Nieminen. Fyrtvåan till Indianerna avgjorde matchen och efter att ha tagit ytterligare en fyrtvåa i kvällens avslutande heat så stod det klart att Indianerna hade segrat med siffrorna 43-53.

Tack vare segern befäste Indianerna den sjätte och sista slutspelsplatsen i tabellen, så kan man bara vinna returmatchen på ICA Maxi Arena i Kumla i nästa vecka är slutspelet ett faktum. Till dess kommer dock Simon Gustafsson och Niels Kristian Iversen att få återgå till sina "normala" positioner igen då Iversen höjde sitt snitt efter sin fina insats. Han blev nämligen poängbäst i Indianerna med 12 inkörda poäng.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Magnus Zetterström4"Zorro" gjorde återigen en mycket bra match. Hade ett lite misslyckat heat, men körde annars bra hela tiden.
2. Simon Gustafsson35+2 inkörda poäng för första gången som ordinarie förare räcker gott och väl till för att bli godkänd!
3. Piotr Protasiewicz3En svag trea. Hade svårt att hitta runt på banan, men tog ändå 6 viktiga poäng och var en av få som lyckades besegra Ryan Sullivan.
4. Grzegorz Walasek3Efter en trevande start med bland annat ett olyckligt stopp i starten kom Walasek igång allt mer och krigade till sig ett godkänt betyg. Svarade för ett par riktigt fina omkörningar.
5. Bjarne Pedersen3En stabil och bra insats av Bjarne Pedersen!
6. Renat Gafurov3Gjorde sitt jobb på reservplatsen och såg tillsammans med Iversen till att mer eller mindre avgöra matchen i reservheaten.
7. Niels Kristian Iversen4En riktigt bra insats av Iversen som visar att han är på väg att hitta formen igen efter alla skadebekymmer.
8. Freddy Godlund-Körde ej.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu