;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Måstematch 1 = seger
Match: Indianerna - Valsarna (2010-08-10)
Resultat: 58-38
Publik: 2832


Indianerna har hittills inte motsvarat förväntningarna som fanns på laget innan årets elitseriesäsong startade. Man var ett väntat topplag, men det har gått motigt under många matcher med skador och formsvackor, så inför den näst sista hemmamatchen i grundserien mot Valsarna från Hagfors var förutsättningarna solklara. Seger eller missat slutspel.

Indianförarna visade redan från början att man hade insett allvaret i matchen och man var riktigt taggade iväg från start. I kvällens första heat slog Indianerna omgående till med en femetta signerad den danska duon Bjarne Pedersen och Niels Kristian Iversen. Bjarne fick till en kanonstart från innern och flyttade ut Valsförarna så att Iversen snyggt kunde smita förbi på innern. Därefter var det klasskillnad i heatet, och att Iversen körde halvskadad såg man ingenting av.

I det andra heatet var det dags för det första mötet mellan Simon och "Henka" Gustafsson, men tyvärr blev det inte mycket till duell. Renat Gafurov och nyss nämnde SImon flög nämligen iväg som raketer från start och "Henka" fick ett oturligt stopp redan i andra kurvan på första varvet. Ytterligare en femetta gav hemmalaget ledningen med 10-2 och Indianerna hade därmed fått precis den start på matchen som man ville ha.

Efter ytterligare ett heat som slutade med Indianseger, den här gången 4-2, ryckte dock Valsarna upp sig en aning och visade prov på att de också kan åka fort när allting stämmer för dem. Heat fyra vann exempelvis Sebastian Ulamek och i heatet därpå passade ex-indianen Roman Povazhny på att inkassera sin första trepoängare i Kumla sedan 2007. Ett par heat senare var Povazhny ute på banan igen, och tillsammans med Daniel Nermark kunde de då köra in Valsarnas första femetta för kvällen, men Indianerna hade ändå ett stabilt grepp om matchen med 8 poäng.

Innan det var dags för pausvila drygade Indianerna ut ledningen till 12 poäng efter bland annat ett högdramatiskt heat nio, där Magnus "Zorro" Zetterström och Daniel Nermark krokade ihop i startkurvan. Lyckligtvis kunde de båda förarna resa sig upp mer eller mindre oskadda, men Nermark dömdes som skyldig till incidenten och blev utesluten. Väl i omstarten körde "Zorro" och Simon Gustafsson in en solklar femetta före en annan ex-indian, Krzysztof Jablonski.

Efter pausen utökade Indianerna ledningen ytterligare en del även om Valsarna också kontrade in en femetta och en fyrtvåa. I heat elva körde Simon Gustafsson och Renat Gafurov in sin andra femetta tillsammans. "Henka" Gustafsson kunde den här gången ta sig i mål, men han blev bara trea, så för tredje gången under kvällen var det med andra ord sonen Simon som gick segrande ur deras prestigekamp (i deras andra möte gick "Henka" omkull i startkurvan och hamnade långt efter redan från start).

Simon Gustafsson som hade kört riktigt fint i sina fyra ordinarie heat och bara tappat en poäng belönades med att få hoppa in i ett par heat extra, och även där gjorde han mycket bra ifrån sig. I det fjortonde heatet blev det 5-1-vinst med "Zorro" igen, den här gången före Sebastian Ulamek och Daniel Nermark. Och i heatet därpå blev det en andraplats bakom Ulamek, som dock var mycket hårt uppvaktad av en vilt åkande Simon!

Kvällen avslutades sedan på precis samma sätt som den inleddes, det vill säga med en femetta i Indianfavör. Den här gången av det polska radarparet Piotr Protasiewicz och Grzegorz Walasek. Indianerna vann matchen med 58-38, så man höll med andra ord nerverna i styr och gjorde det man skulle göra. Sett till tabellen ligger dock Indianerna fortfarande bakom slutspelsplatserna, så även i de tre avslutande matcherna kommer man att få köra med kniven mot strupen!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Niels Kristian Iversen2Körde skadad och gjorde ett bra första framträdande, sedan blev det dock lite tyngre.
2. Bjarne Pedersen2Började starkt, men mattades på slutet.
3. Piotr Protasiewicz4En svag fyra. Inledde mycket starkt, hade sedan ett par mer eller mindre misslyckade heat, men avslutade med en stark heatseger.
4. Grzegorz Walasek4Walasek är tillbaka så som man vill se honom åka på ICA Maxi Arena. Kör fort, är aggressiv och ger aldrig upp!
5. Magnus Zetterström3Ingen helt perfekt kväll, men "Zorro" gjorde ändå sitt jobb och bjöd publiken på många fina styrningar.
6. Simon Gustafsson5Utan tvekan en av de bästa matcherna i karriären!
7. Renat Gafurov4Riktigt stabil insats som vanligt av den ryske fightern!
8. Marcus Johansson-Körde ej.
Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu