;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Måstematch 4 = seger
Match: Indianerna - Rospiggarna (2010-08-31)
Resultat: 63-33
Publik: 3901


Indianerna har haft en minst sagt svängig säsong med höga berg och djupa dalar. I början och mittskedet av säsongen gjorde man många bra hemmamatcher där man körde ihop flera viktiga segrar, men på bortaplan hade man riktigt stora problem och blev utklassade nästan hela tiden. De stora bortaförlusterna gjorde också att Indianerna förlorade möjligheten att på allvar kunna utmana om de extra bonuspoängen, och saknaden av dessa såg ett tag ut att kosta Indianerna en slutspelsplats. Inför slutspurten av serien var Indianerna piskade att vinna samtliga fyra matcher mot Valsarna och Rospiggarna, inte nog med att vinna hemma var man alltså även tvungna att bryta den dystra bortatrenden.

När pressen var som allra störst på laget taggade man till ordentligt och helt plötsligt började allt flyta på, oavsett om man var på hemma- eller bortaplan. Efter dubbelsegern mot Valsarna samt en relativt enkelt bortaseger mot Rospiggarna var man inför hemmareturen på ICA Maxi Arena endast en seger ifrån att säkra en av de sex åtråvärda slutspelplatserna!


Indianerna hade inför sista matchen i grundserien ett bra läge att nå slutspel!

Precis som i de andra måstematcherna visade Indianerna redan från start att man var oerhört laddade och inte tänkte bjuda på någonting gratis. I kvällens första heat körde Bjarne Pedersen och Magnus Zetterström in en överlägsen indianfemetta, och Bjarne var dessutom bara var tre tiondelar från Nicki Pedersens banrekord från 2004. Femettan från det första heatet följdes omedelbart upp av ytterligare två indianfemettor, och även Piotr Protasiewicz var i tredje heatet bara tre tiondelar från banrekordet!

Efter Indianernas smakstart på matchen med idel dubbelsegrar kom dock Ryan Sullivan in i det fjärde heatet och ordnade kvällens första oavgjorda resultat efter att ha segrat före Grzegorz Walasek och Simon Gustafsson. Indianerna ryckte emellertid upp sig omgående och kontrade med ytterligare en femetta och en fyrtvåa. Efter bara sex körda heat hade således Indianerna kört till sig en minst sagt betryggande ledning med siffrorna 27-9, och Indianerna fortsatte att gasa på!


Ryan Sullivan var först i Rospiggarna att ta en heatseger.

I kvällens nionde heat såg Indianerna ut att gå mot ännu en femetta efter att både Grzegorz Walasek och Simon Gustafsson hoppat iväg fint i starten. Men Walasek vinglade till i utgången av andra kurvan på första varvet och bromsade ner Simon så att den vindsnabbe Wieslaw Jagus kunde passera på innern. En kurva senare lyckades Jagus även passera Walasek på innern och sedan höll han ledningen in i mål och grejade "Piggarnas" tredje heatseger för kvällen.

Efter pausvilan fortsatte Indianerna att dra ifrån, även om Rospiggarna till och från också gjorde ett par skapliga heat. I det tolfte heatet tog Rospiggarna exempelvis en fyrtvåa (deras enda poängövervikt i matchen förövrigt), men heatet var dock väldigt nära att sluta oavgjort. Grzegorz Walasek gjorde en dålig start och låg till en början sist, men Walasek visade fin kämpaglöd och lyckades pressa sig förbi Przemyslaw Pawlicki. På sista varvet var indianpolacken också otroligt nära att runda Wieslaw Jagus, men det räckte inte riktigt till.

Indianerna kontrade heatförlusten omgående med en ny femetta och sedan rann siffrorna iväg ganska snabbt. I det avslutande heatet var i princip all spänning borta, men det återstod fortfarande att se om Piotr "PePe" Protasiewicz skulle få köra hem full pott. "PePe" gjorde en bra start och ledde genom första kurvan, men Ryan Sullivan hade högre fart och lyckades runda på yttern och ta ledningen. "PePe" gav sig dock inte så enkelt, han byggde upp fart och kunde ett par varv senare smita förbi Sullivan igen efter att ha kört om på innern, sedan kunde ingenting stoppa Indianernas superpolack från att köra hem sin femte heatseger för kvällen!


Piotr Protasiewicz körde hem maximala 15 poäng!

Indianerna vann matchen med 30 poäng, 63-33, och därmed säkrade man också sin slutspelsplats. Tack vare den stora segermarginalen gick man även om Västervik i tabellen, så i kvartsfinalserien blir motståndet Elit Vetlanda och Lejonen. Avslutningsvis vill vi tacka Rospiggarna för två ändå trevliga matcher, vi önskar er bättre lycka nästa säsong.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Magnus Zetterström4"Zorro" körde som vanligt mycket stabilt, åker som bäst när pressen är som störst!
2. Bjarne Pedersen5En närmast perfekt kväll för Bjarne. Fick stryk mot Jagus i ett heat, men anars full pott!
3. Piotr Protasiewicz53,3,3,3,3... Det säger allt!
4. Niels Kristian Iversen2Iversen kämpade otroligt bra och får nästan godkänt, men någon poäng till hade behövts.
5. Grzegorz Walasek3Ingen superinsats av Walasek, men han kämpade mycket hårt och visade vilja. En godkänd insats!
6. Simon Gustafsson4Simon fortsätter att briljera! Tack vare den fins insatsen tar han klivet upp som ordinarie i slutspelet!
7. Renat Gafurov4Även en jättefin insats av Indianernas ryske krigare. Otroligt stabil från sin reservposition!
8. Freddy Godlund-Fick bara köra ett heat, dessutom mot ett väldigt hårt motstånd.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu