;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Ett indianlag utan vilja blev överkörda
Match: Indianerna - Elit Vetlanda (2010-06-29)
Resultat: 32-64
Publik: 2399


Efter förra veckans nästan tragiska bortamatch mot Elit Vetlanda där Indianerna förlorade med hela 63-33 trodde nog ingen att det kunde bli ännu sämre. Indianerna som har kört bra på hemmaplan skulle kunna bjuda Vetlandas stjärnspäckade lag på en ordentlig holmgång och kanske köra till sig ytterligare en hemmaseger. Men så blev inte fallet, och det var inte ens nära. Det kunde bevisligen bli sämre än senast...

Matchen såg ut att kunna börja på ett ganska bra sätt för Indianerna. Bjarne Pedersen tog täten i kvällens första heat och verkade ha det hela under kontroll, men bakom sig hade han en vilt jagande Janusz Kolodziej som kämpade febrilt för att ta sig förbi. Tillslut lyckades polacken också att passera. På det allra sista varvet hämtade Kolodziej fäste långt ut på yttern och kunde runda indianernas dansk som tyvärr inte åkte i det snabbaste spåret. Bakom honom räddade dock N-K Iversen enpoängaren, så heatet slutade därmed 3-3.


Bjarne Pedersen ledde heat 1, men blev rundad av Kolodziej.

I det andra heatet visade Simon Gustafsson hemmapubliken att han också kan åka riktigt fort när allt fungerar som det ska. Simon gjorde en kanonstart och vann heatet efter en fin och säker insats. Bakom honom vann Adrian Gomolski polackkampen mot Daniel Jeleniewski, men heatet slutade ändå 4-2 till Indianerna och därmed hade man tagit ledningen i matchen med två poäng.

Glädjen hos alla indiansupportar höll dock inte i sig speciellt länge. Redan i det tredje heatet kontrade nämligen Elit Vetlanda med en femetta signerad av Lee Richardson och nuvarande VM-tvåan Jaroslaw Hampel. Piotr Protasiewicz låg tvåa ett tag, men nyss nämnde Hampel hittade bättre fart och kunde problemfritt smita förbi "PePe" på innern på det tredje varvet. Leon Madsen som imponerar stort i Polen, England och Danmark kom inte alls i väg i starten och blev distanserad direkt.


Lee Richardson och Jaroslaw Hampel på väg mot en femetta.

Det fjärde heatet slutade också i en femetta till Vetlanda och därmed hade gästerna vänt matchen och själva införskaffat en ledning på sex poäng, 9-15. Ledningen såg de dessutom ut att kunna utöka i det femte heatet där Lee Richardson länge ledde före Bjarne Pedersen och Adrian Gomolski. Bjarne ville dock annat. Han kämpade stenhårt för att bygga upp fart och lyckades tillslut tråckla sig förbi engelsmannen på yttern och rädda ett oavgjort resultat.

Efter ytterligare ett oavgjort heat, där Janusz Kolodziej bara var tre tiondelar från Nicki Pedersens i princip omöjliga banrekord, tog Vetlanda död på matchen ganska snabbt. I såväl det sjunde som det nionde heatet lyckades man nämligen köra in två femettor och de övriga två heaten slutade oavgjort, trots att Indianerna försökte toppa sig ikapp. När det var dags för pausvila hade gästerna tagit ledningen med 14 poäng. Faktum är att Indianerna "bara" lag under med 10 poäng när det var dags för paus nere i Vetlanda.


Richardson och Hampel på väg mot ytterligare en femetta.

Efter pausvilan föll Indianerna minst sagt ihop som ett korthus. Det såg ut som att indianförarna aldrig tidigare åkt på ICA Maxi Arena. Man var inte alls med i starterna och åkte därtill på tok för långsamt. Samtidigt verkade Elit Vetlandas förare trivas som handen i handsken. Det var klasskillnad. De sex avslutande heaten resulterade i fyra femettor, en fyrtvåa och en tretrea i Vetlandafavör. När slutsiffrorna var hopräknade stod det klart att Indianerna hade förlorat matchen med hela 32-64. Indianerna lyckades därmed, med den inte så smickrande bedriften, att köra ännu sämre på hemmaplan än på bortaplan. Men nu ska det väl ändå inte kunna bli sämre, eller?

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Niels Kristian Iversen1Tyvärr har Iversen inte hittat formen efter sitt skadeuppehåll. Åker för sakta och sover i starterna.
2. Bjarne Pedersen2Bjarne var en av få indianförare som kämpade. Med tanke på hemmaplan räcker det dock inte för godkänt betyg.
3. Piotr Protasiewicz2"PePe" kämpade också, men liksom Bjarne blev det för få poäng för godkänt betyg.
4. Leon Madsen2Efter en riktigt usel insats i första heatet höjde sig Leon en aning, men det är ljusår mellan formen i exempelvis Polen och Sverige.
5. Grzegorz Walasek0Var inte alls med ikväll. Undertecknad hade inte gjort så mycket sämre ifrån sig.
6. Simon Gustafsson2Simon kämpade friskt och tog en del poäng, men det fattas fortfarande en del.
7. Daniel Jeleniewski1Jeleniewski gjorde en hyfsad debut i Indianerna när man mötte Vargarna, men den här gången var han helt under isen.
8. Pontus Nilsson-Körde ej.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu