;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Årets bragd!!!!
Match: Dackarna - Indianerna (2009-07-21)
Resultat: 45-51
Publik: 3818


Inte nog med att Dackarna Ă€r ett oerhört starkt lag och inte nog med att banan bjöd pĂ„ bara ett spĂ„r att Ă„ka i, att Indianerna ”inte kan vinna pĂ„ bortaplan” och framförallt inte vinna utan Piotr Protasiewicz. Allt detta motbevisades en gĂ„ng för alla under tisdagens bragdmatch i MĂ„lilla!


Ett indianlag utan Piotr Protasiewicz

Dackarna har ett starkt lag, visst men de Ă€r absolut inte oslagbara, framförallt just nĂ€r banan inte ser ut som den brukar. Banan ja, fram till det Ă„ttonde heatet fanns det inte nĂ„gon förare som mĂ€ktade med bedriften att gĂ„ ut i banan för att hitta fĂ€ste, nĂ„got sĂ„dant fanns nĂ€mligen inte. Detta fram till det Ă„ttonde heatet, dĂ„ förste man ut att lyckas runda inte bara en utan tvĂ„ motstĂ„ndare var Indianernas Rune Holta. Att Indianerna inte skulle kunna vinna pĂ„ bortaplan Ă€r ju bara en halv sanning, Vargar och Rospiggar har ju besegrats denna sĂ€song, dock skall vĂ€l sĂ€gas att dessa varken tillhör de yppersta motstĂ„ndarna och dessförinnan var det nĂ„got över en livstid sedan Indianerna mĂ€ktade med en bortaseger mot ett topplag. Framförallt skulle detta vara otĂ€nkbart utan lagkapten Protasiewicz. SĂ„ visade sig dock inte vara fallet denna tisdag, laget var istĂ€llet mer fokuserat Ă€n nĂ„gonsin. Och som lagledare Ove Österberg pĂ„pekade kring laginsatsen ”detta lĂ„ngtifrĂ„n bara förarnas förtjĂ€nst, utan mekaniker och alla i teamen runtomkring, alla hjĂ€lper varandra med allt hela tiden. ” Om stĂ€mningen i laget vittnade ocksĂ„ bĂ„de Jesper B Monberg sĂ„vĂ€l som Rune Holta. BĂ„da sade sig aldrig ha kört i ett lag med sĂ„dan sammanhĂ„llning och glöd. Monberg pĂ„pekade bland annat hur ”Alla stĂ€ller upp pĂ„ varandra och ingen lĂ€mnas utanför oavsett om det gĂ„r dĂ„ligt”.

SĂ„ till matchen, som fram till paus gick i det ”oavgjordas” tecken. Fem 3-3 heat som endast bröts med ett utbyte av femettor och ett utbyte av 4-2:or innan paus. Ett heat stack dock ut, det sjĂ€tte som kanske var den grymmaste kĂ€mpainsats jag nĂ„gonsin sett ett Indianpar Ă„stadkomma. Vid tejpen stod till start Fredrik Lindgren i par med Hans Andersen för hemmalaget, dessa skulle komma att tampas med Kumlas Grzegorz Walasek och Jesper B Monberg. Till saken hör att banan som ovannĂ€mnt dittills bara innefattade ca 1 och ett halvt spĂ„r att Ă„ka i kring innerkanten (alla andra försök till omkörningar gav genast en förlust pĂ„ 30meter). Trots dessa nĂ„got begrĂ€nsade möjligheter till publikfriande speedway ”kubbades” de tre i tĂ€ten fyra varv igenom och bytte pĂ„ nĂ„got magiskt vĂ€nster plats gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng under de fyra varven, endast Lindgren som hade oturen att fĂ„ starta pĂ„ den sĂ„ lĂ„ngt i tĂ€vlingen omöjliga fjĂ€rdebanan var avsĂ„gad. Heatet slutade ocksĂ„ tillsist pĂ„ absolut bĂ€sta tĂ€nkbara sĂ€tt med en dubbelseger för vĂ„ra Indianer. Detta gav en fyrapoĂ€ngsledning som dĂ€rmed bestod till och med pausvilan.


Walasek och Monberg imponerade i heat 6

NÀr sÄ Indianernas stabila reservpar Simon Gustafsson och Leon Madsen pÄ en bana som efter paus bjöd pÄ riktigt riktigt publikfriande speedway i det andra reservheatet för kvÀllen Äterupprepade proceduren frÄn det första och i ensamt majestÀt körde hem 5-1 samtidigt som Holta/Monberg gjorde detsamma mot hemmalagets Andersen/Karlsson började jakten pÄ bonuspoÀngen snarare Àn segern som nÀstan börjat pÄ att kÀnnas klar.

Indianerna hade förlorat med Ätta poÀng hemma pÄ Sannahed, nÀr matchen sÄ Àven i teorin var avgjord efter en 3-3:a i det femtonde heatet stod det klart att oavgjort i kvÀllens sista heat skulle innebÀra omkörning kring den ÄtrÄvÀrda bonuspoÀngen. Dessa planer grusades dock pÄ sista varvet dÀr Fredrik Lindgren kunde passera Walasek som oturligt gick i en grop. Heatet vanns för övrigt av Anderas Jonsson före Rune Holta. Detta skrev tillsist slutsiffrorna 45-51 till Indianerna.

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Grzegorz Walasek4Tillsammans med Holta stod Grzegorz för den absoluta toppen i laget.
2. Jesper B Monberg4Visade mÄnga riktigt frÀcka körningar och vek aldrig en tum i nÀrkamperna.
3. Piotr Protasiewicz-R/R
4. Renat Gafurov3Stark trea trots tre nollor var han bra med i heaten och tappade poÀng med smÄ marginaler.
5. Rune Holta4Stabila insatser hela kvÀllen, nu nÀr starterna börjar pÄ att fungera kommer INGEN gÄ sÀker!
6. Leon Madsen3Klart godkÀnd match, kör stabilt och tar de poÀng han skall.
7. Simon Gustafsson4Sett till motstÄndet Simons klart bÀsta match för sÀsongen!
8. Freddy Godlund-Körde ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu