;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Årets bragd!!!!
Match: Dackarna - Indianerna (2009-07-21)
Resultat: 45-51
Publik: 3818


Inte nog med att Dackarna är ett oerhört starkt lag och inte nog med att banan bjöd på bara ett spår att åka i, att Indianerna ”inte kan vinna på bortaplan” och framförallt inte vinna utan Piotr Protasiewicz. Allt detta motbevisades en gång för alla under tisdagens bragdmatch i Målilla!


Ett indianlag utan Piotr Protasiewicz

Dackarna har ett starkt lag, visst men de är absolut inte oslagbara, framförallt just när banan inte ser ut som den brukar. Banan ja, fram till det åttonde heatet fanns det inte någon förare som mäktade med bedriften att gå ut i banan för att hitta fäste, något sådant fanns nämligen inte. Detta fram till det åttonde heatet, då förste man ut att lyckas runda inte bara en utan två motståndare var Indianernas Rune Holta. Att Indianerna inte skulle kunna vinna på bortaplan är ju bara en halv sanning, Vargar och Rospiggar har ju besegrats denna säsong, dock skall väl sägas att dessa varken tillhör de yppersta motståndarna och dessförinnan var det något över en livstid sedan Indianerna mäktade med en bortaseger mot ett topplag. Framförallt skulle detta vara otänkbart utan lagkapten Protasiewicz. Så visade sig dock inte vara fallet denna tisdag, laget var istället mer fokuserat än någonsin. Och som lagledare Ove Österberg påpekade kring laginsatsen ”detta långtifrån bara förarnas förtjänst, utan mekaniker och alla i teamen runtomkring, alla hjälper varandra med allt hela tiden. ” Om stämningen i laget vittnade också både Jesper B Monberg såväl som Rune Holta. Båda sade sig aldrig ha kört i ett lag med sådan sammanhållning och glöd. Monberg påpekade bland annat hur ”Alla ställer upp på varandra och ingen lämnas utanför oavsett om det går dåligt”.

Så till matchen, som fram till paus gick i det ”oavgjordas” tecken. Fem 3-3 heat som endast bröts med ett utbyte av femettor och ett utbyte av 4-2:or innan paus. Ett heat stack dock ut, det sjätte som kanske var den grymmaste kämpainsats jag någonsin sett ett Indianpar åstadkomma. Vid tejpen stod till start Fredrik Lindgren i par med Hans Andersen för hemmalaget, dessa skulle komma att tampas med Kumlas Grzegorz Walasek och Jesper B Monberg. Till saken hör att banan som ovannämnt dittills bara innefattade ca 1 och ett halvt spår att åka i kring innerkanten (alla andra försök till omkörningar gav genast en förlust på 30meter). Trots dessa något begränsade möjligheter till publikfriande speedway ”kubbades” de tre i täten fyra varv igenom och bytte på något magiskt vänster plats gång på gång under de fyra varven, endast Lindgren som hade oturen att få starta på den så långt i tävlingen omöjliga fjärdebanan var avsågad. Heatet slutade också tillsist på absolut bästa tänkbara sätt med en dubbelseger för våra Indianer. Detta gav en fyrapoängsledning som därmed bestod till och med pausvilan.


Walasek och Monberg imponerade i heat 6

När så Indianernas stabila reservpar Simon Gustafsson och Leon Madsen på en bana som efter paus bjöd på riktigt riktigt publikfriande speedway i det andra reservheatet för kvällen återupprepade proceduren från det första och i ensamt majestät körde hem 5-1 samtidigt som Holta/Monberg gjorde detsamma mot hemmalagets Andersen/Karlsson började jakten på bonuspoängen snarare än segern som nästan börjat på att kännas klar.

Indianerna hade förlorat med åtta poäng hemma på Sannahed, när matchen så även i teorin var avgjord efter en 3-3:a i det femtonde heatet stod det klart att oavgjort i kvällens sista heat skulle innebära omkörning kring den åtråvärda bonuspoängen. Dessa planer grusades dock på sista varvet där Fredrik Lindgren kunde passera Walasek som oturligt gick i en grop. Heatet vanns för övrigt av Anderas Jonsson före Rune Holta. Detta skrev tillsist slutsiffrorna 45-51 till Indianerna.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Grzegorz Walasek4Tillsammans med Holta stod Grzegorz för den absoluta toppen i laget.
2. Jesper B Monberg4Visade många riktigt fräcka körningar och vek aldrig en tum i närkamperna.
3. Piotr Protasiewicz-R/R
4. Renat Gafurov3Stark trea trots tre nollor var han bra med i heaten och tappade poäng med små marginaler.
5. Rune Holta4Stabila insatser hela kvällen, nu när starterna börjar på att fungera kommer INGEN gå säker!
6. Leon Madsen3Klart godkänd match, kör stabilt och tar de poäng han skall.
7. Simon Gustafsson4Sett till motståndet Simons klart bästa match för säsongen!
8. Freddy Godlund-Körde ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu