Match: Rospiggarna - Indianerna (2009-06-30)
Resultat: 35-61
Publik: 3527

...detta de sedvanligt tvivelaktiga domsluten till trots!

Att bortasegrar Ă€r ovanliga för oss Indiansupporters Ă€r vĂ€l ingenting nytt, att sedan vinna tvĂ„ matcher borta pĂ„ en och samma sĂ€song Ă€r sĂ„ fantastiskt att man knappt kan tro det! GĂ„rdagens seger kom dessutom trots de SEDVANLIGT INKONSEKVENTA DOMSLUTEN som numer Ă€r mer regel Ă€n undantag! Jag tĂ€nker nĂ€r nĂ€rmst pĂ„ incidenten dĂ„ Indianernas Simon Gustafsson i det Ă„ttonde heatet, ”flyttades” av startassistenten först nĂ€r tiden pĂ„ tvĂ„minutersklockan i princip runnit ut, helt utan chans till att ta sig tillbaka till startklart lĂ€ge innan tiden tickat ut. Detta skulle i princip medföra att startassistenter numer kan vĂ€nta ut bortalagets förare fram tills att det Ă€r tvĂ„ sekunder kvar innan start, sedan tvinga dem att backa och fĂ„ dem uteslutna?!?!

Om vi skall rikta in oss pÄ matchen sÄ Àr det egentligen svÄrt att titta ut nÄgra specifika hÀndelser dÄ sÄ gott som alla drog sitt strÄ till stacken genom stabila kÀmpainsatser. Jag skulle ÀndÄ vilja sÀga att grunden till segern lades redan i det andra heatet dÄ Indianernas reservpar Simon Gustafsson och Leon Madsen efter ett inledande 3-3 heat körde skjortan av hemmareserverna. Matchen fortsatte sedan med ett högdramatiskt heat dÀr hemmalagets formstarke Sebastian Ulamek kört in i sidan pÄ Indianen Jesper B Monberg och skadat axeln sÄ illa att han tvingades Äka ambulans frÄn banan. Ett stort avbrÀck för Rospiggarna som ÀndÄ pÄ grund av underlÀget matchen igenom kunde toppa in ordinarie förare i Ulameks resterande heat. Omstarten vanns hur som haver av Indianerna med 4-2, sex poÀngs ledning för bortalaget som i det fjÀrde heatet minskade till fyra sedan hemmalagets sÀsongsförvÀrv Ryan Sullivan visat klass och besegrat Rune Holta efter en tÀt batalj samtidigt som hemmaföraren Travis McGovan satt Simon Gustafsson pÄ plats. Efter detta kom faktiskt inte hemmalaget nÀrmare en seger Àn sÄ.

Fram till paus kördes inte mindre Àn fyra oavgjorda heat, lÀgg dÀrtill en 5-1 seger samt en poÀngförlust 2-4 och pausresultatet skrevs till 27-33 och dÀrmed sex poÀngs försprÄng för Indianerna. Heatet efter paus upprepade Indianreserverna bedriften frÄn heat nummer tvÄ. 5-1 inkasserat och raden med vunna heat fortsatte sedan intill matchens slut, eller vad sÀgs om raden 4-2, 5-1, 5-1, 5-1 och 4-2. Slutsiffrorna skrevs efter detta till 61-35 i Indianfavör och vi tackar givetvis hemmalaget Rospiggarna för en god match och önskar ocksÄ Sebastian Ulamek ett snabbt tillfrisknande!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Grzegorz Walasek4KÀndes lite anonym, men fick ÀndÄ poÀngen med sig.
2. Joonas KylmÀkorpi2Var med i heaten, men det ville sig verkligen inte denna kvÀll
3. Piotr Protasiewicz5Svag femma, gjorde ett sÀmre heat, men kompenserade med tvÄ kanonheat och tvÄ fantastiska!
4. Jesper B Monberg4Verkar ha lossnat pÄ allvar för vÄr ettrige dansk!
5. Rune Holta4Förmodligen banans snabbaste förare men bara en vunnen start gjorde att han i övrigt var tvungen till att jaga bakifrÄn.
6. Leon Madsen5Leon gÄr frÄn klarhet till klarhet och gör sin bÀsta match för sÀsongen!
7. Simon Gustafsson3Klart godkÀnd, gör tvÄ riktigt bra reservheat, missade i ett och blev pÄ tvivelaktiga grunder utesluten i ett heat.