;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna besegrade de obesegrade
Match: Indianerna - Elit Vetlanda (2009-06-23)
Resultat: 52-44
Publik: 3147


Under tisdagen den 23 juni bjöds hela Sverige på ett perfekt speedwayväder, sol och klarblå himmel, inte minst i Kumla där över 3100 personer hade letat sig ut till Sannahed för att bevittna mötet mellan Indianerna och serieledande Elit Vetlanda, som inför matchen hade inkasserat sex segrar och ett oavgjort resultat på sju försök. Med andra ord ställdes alltså Indianerna mot det enda laget som inte förlorat en enda match i årets elitserie. Men när solen så sakteliga börjat gå ner och dammröken lagt sig stod det till hemmapublikens stora förtjusning klart att Indianerna hade slagit hål på Elit Vetlandas segersvit. Indianerna hade lyckats med bedriften att besegra de obesegrade serieledarna, och det med slutresultatet 52-44! Men matchen i sig var länge mycket oviss.

Indianerna fick en drömstart på matchen då en fyrtvåa i det första heatet följdes upp med en femetta i det andra heatet som succédansken Leon Madsen och Simon Gustafsson körde hem efter två riktigt bra starter, och inte minst bra åkning. Efter två körda heat ledde alltså Indianerna matchen med 6 poäng, 9-3. Därefter började dock matchen tätna. Efter ett oavgjort resultat i det tredje heatet krympte gästerna fån småland avståndet till två poäng då Jason Crump och Thomas H Jonasson lyckats bärga en femetta mot Indianernas Simon Gustafsson och Rune Holta, som inte alls verkade ha någon fart på maskineriet. Efter Elit Vetlandas femetta slog dock Indianerna genast tillbaka med en fyrtvåa, sedan följde fyra raka 3-3:heat, och i ett av dessa lyckades Piotr Protasiewicz besegra och dessutom köra ifrån den nuvarande VM-ledaren Jason Crump!


Simon Gustafsson och Leon Madsen på väg mot en femetta

I det allra sista heatet innan paus ordnade Jason Crump och Sebastian Aldén en fyrtvåa till Elit Vetlanda, vilket åter krympte Indianernas ledning till två poäng, 31-29. Med tanke på Simon Gustafsson och Leon Madsens femetta i det första reservheatet fanns det inför heat 11 (det andra reservheatet) goda skäl att hoppas på en repris av deras första framträdanden, men istället blev det en femetta åt Vetlanda som därmed för första gången i matchen tog ledningen med siffrorna 32-34. Femettan fullbordades förövrigt efter en kanonstart av Aldén och en tight förstakurva av Thomas H Jonasson som på innern lyckades pressa sig förbi både Madsen och Simon som egentligen inte gjorde några dåliga starter.

Efter fadäsen i heat 11 var det nog många – inklusive mig själv – som befarade att matchen höll på att rinna Indianerna ur händerna, men matchen tog sedan en lite oväntad vändning. I det tolfte heatet ställdes Rune Holta och Joonas Kylmäkorpi, som dittills tillsammans hade kört ihop 3 poäng, mot Elit Vetlandas Lee Richardson och Jurica Pavlic. När startejpen gick upp flög Kylmäkorpi iväg som skjuten ur en kanon och tog kommandot om ledningen. Holta fick en lite sämre start från yttern, men efter något varv lyckades han bygga upp fart på yttern och trycka sig upp på andra plats. Sedan visade Holta och Kylmäkorpi upp hur paråkning ska se ut och säkrade därmed en femetta som åter gav Indianerna en tvåpoängsledning i matchen.


Kylmäkorpi och Holta tog en femetta i heat 12 och vände matchen

I det trettonde heatet drygade Indianerna ut ledningen till fyra poäng efter en fyrtvåa signerad av Piotr Protasiewicz och Jesper B Monberg, men sedan var det dags för det viktiga heat 14, det sista heatet innan nomineringsheaten. I detta heat ställdes Grzegorz Walasek och Rune Holta mot Jason Crump och Lee Richardson. Inför heatet hade indianduon tillsammans skrapat ihop 10 poäng medan Vetlandaduon hade kört ihop 14 poäng, så ett visst favoritskap hade gästerna på sig. Starten var relativt jämn men in i första sväng valde indianförarna rätt spår vilket resulterade i en 4-2:ledning. Holta, som kom sist i sitt första heat, hade nu fått upp farten ordentligt och bärgade tillslut heatsegern före Jason Crump, och Walasek lyckades även vinna sin tuffa batalj mot Richardson efter att i allra sista kurvan bryskt stängt till dörren då Richardson gjorde ett sista försök att ta sig förbi Walasek på innern.

Fyrtvåan till Indianerna i heat 14 gav Kumlalaget en ledning på 6 poäng (45-39) inför de två sista heaten, så för Elit Vetlandas del stod det nu klart att man var tvungen att vinna de sista heaten med två femettor. Men dessa femettor blev inget annat än en krossad dröm för alla Vetlandasupportar, för redan i heat 15 slog Indianerna definitivt spiken i kistan då Walasek och Holta säkrade segern genom att ta en fyrtvåa. Det sista heatet slutade sedan 3-3 efter att Lee Richardson segrat före en hårt jagande Protasiewicz och Jesper B Monberg. Men båda indianförarna lyckades dock besegra Jason Crump som därmed fick tugga stybb och inkassera sin första nollpoängare för kvällen och sin blott andra nollpoängare på säsongen i elitserien. Därmed vann alltså Indianerna matchen med 52-44.


Jesper B Monberg körde bra hela kvällen, spöade Crump i heat 16

Sett till förarinsatserna gjorde de allra flesta bra ifrån sig. Matchens gigant var dock utan tvekan Piotr Protasiewicz som körde ihop 14 av 15 poäng och slog Crump i båda sina möten. Även Jesper B Monberg imponerade stort under kvällen, han visade verkligen att han har hittat tillbaka till sitt riktiga jag! Vi vill passa på att tacka Vetlanda och alla supportrar för en spännande och trevlig match, vi önskar er alla varmt välkomna tillbaka nästa år (eller i ett eventuellt slutspelet) och dessutom ser vi fram emot en minst lika spännande returmatch nere i Vetlanda.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Grzegorz Walasek3Var inte riktigt på topp den här kvällen, men gjorde ändå en okej match.
2. Jesper B Monberg4Jesper körde mycket bra i samtliga heat, skönt att se att han har hittat formen igen!
3. Piotr Protasiewicz5Matchens gigant utan tvekan! Hade han fått ytterligare ett varv på sig i sista heatet hade det blivit full pott.
4. Joonas Kylmäkorpi2Efter en dålig start på kvällen avslutade Joonas på bästa möjliga sätt och gav Indianerna åter ledningen i matchen.
5. Rune Holta3Körde riktigt bra kvällen igenom, men nollan i första heatet sänker dock betyget en aning.
6. Simon Gustafsson2Inledde lovande, men hade sedan lite otur med att välja fel spårval.
7. Leon Madsen3Madsen visar att han är något att räkna med inför framtiden. Hade otur med ett res i heat 10 där han låg tvåa annars hade det blivit ytterligare två poäng för hans del.
8. Freddy Godlund-Körde ej.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu