ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Referat: Rostfria Ottos Cup
Vi stack iväg tidigt i lördags morse, träffades klockan 06.00... sen bar det av till Avesta på Ottos rostfria cup. Det var två kval och vi var med i det första. Med i Indian-laget var Joel, Kim, Viktor och inlånad var Björn Nilsson från Gnistorna. Vi körde mot Team Dalakraft, Solkatterna och Valsarna. Joel hade en kanondag i dag och tog tre heatsegrar av fyra möjliga. En mycket lyckad dag, han tog 11 poäng.

Kim hade lite otur med ett stopp då kedjan hoppade. Han tog totalt 4 poäng. Viktor var med om en riktig krasch! Det blev omstart i ett heat och Cathrine Friman fick en stoppsladd precis framför Viktor, så han brakade rakt in i henne. Lyckligtvis gick det bra för båda två, förutom att Viktor ser ut som en boxare med svullen näsa... Viktor körde ihop 2 poäng. Björn hade lite otur i dag och slutade även han på två poäng. Våra knattar slutade på en tredjeplats och får köra b-finalen på söndagen. Vann gjorde Team Dalakraft, tvåa Solkatterna, trea Indianerna & fyra Valsarna.

Vi tittade på andra kvalet mellan Masarna/Avesta, Eldarna/Bajen & Västervik. Där vann Masarna, tvåa Västervik & trea Eldarna/Bajen. 1 & 2:an i kval 1 gick direkt till a-finalen. 1:an i kval 2 gick till a-final, resterande kör b-final där vinnaren går till a-final.

I väg till Norberg där vi hade hyrt stugor hela gänget. Det var Joel, Kim, Viktor, Björn Nilsson & Cathrine Friman med familjer. På kvällen var det bad, fotboll och grillning. I säng tidigt för att orka med söndagens b-final.

I b-finalen mötte vi Valsarna, Eldarna./Bajen och västervik. Det var en jämn match som slutade med att Västervik vann på 33 poäng, Indianerna tvåa på 23 poäng, Eldarna/bajen trea på 20 poäng och Valsarna fyra på 18 poäng. Tävlingen startade lite senare på grund av spöregn! Banan var väldigt lerig och gropig. I dag gick det lite "sämre" för Joel. Han fick ett stopp (vatten i förgasaren) och slutade på 7 poäng. Även Kim tog 7 poäng, och var helnöjd. Björn var bästa poäng plockare i dag och tog 8 poäng. Viktor hade lite otur och sladdade runt i ett av heaten, han slutade på 1 poäng.

Tyvärr gick vi inte vidare till A-finalen. Vi slutade totalt på en femteplats. Jättebra! Vann hela Ottos cup gjorde Team Dalakraft efter ett skiljeheat mellan Masarna och Team Dalakraft.

Sen var det dags att åka hem. Lite att göra när vi kommer hem... det var väldigt leriga motorcyklar och barn... Nästa helg kör vi en seriematch i Sannahed så det är bara att ladda om.

Skribent: Marie Andersson